Naslovna Najnovije vijesti Bečić: Đukanović će u Pljevljima doživjeti debakl

Bečić: Đukanović će u Pljevljima doživjeti debakl

0

Pljevlja su srce, utroba i ponos Demokratske Crne Gore, poručio je lider partije Aleksa Bečić sinoć na konvenciji te partije u Pljevljima.

“Lijepo je biti Pljevljak u Demokratama, ali mnogo je lijepo biti i Demokrata u Pljevljima. Hvala vam na tom osjećaju i ponosu“, kazao je Bečić.

On se osvrnuo i na poruke lidera DPS-a da će Bečić biti politički pregažen.

“Razumijem ga, nervozan je, danas je subota, sjutra je nedјelja, sjutra će da ga inaugurišu u predsjednika Crne Gore, na način da neće doći nijedna strana delegacija u Crnu Goru, što se nije desilo nijednom predsjedniku u regionu, a kamoli šire. Sve je učinio da bude drugačije. Nema šta nije radio u ovih mjesec dana da ga ne bi inaugurisali suštinski u krugu familije, ali ipak, Zapad je ostao čvrsto pri tome. Svijet mu je okrenuo leđa, i ovo je poruka Zapada šta misle lično o njemu, njegovom izboru, načinu vladanja i o njegovoj političkoj budućnosti. Tako da Đukanoviću kad smo kod političkog gaženja, tebe su pregazili stranci vani, Marković te je pregazio u sopstvenoj partiji, mi smo te pregazili u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Beranama. Tako da onaj koji je pregažen ne može nikog da gazi, on samo može da konstatuje da je pregažen, da mu je političko vrijeme isteklo, da je istrošen, da je prošlost, i zato podigni bijelu zastavicu i oslobodi Crnu Goru”, istakao je Bečić.

Predsjednik Demokrata se osvrnuo i na Đukanovicev napad na lokalnu vlast u Budvi.

 

“Kaže Đukanović u Pljevljima prije neku noć, pogledajte kako vrše vlast u Budvi, ne dozvolite da tako bude i u vašem gradu. Hajde samo par poređenja. Za vrijeme dok je DPS upravljao Budvom, Budva je bila najzaduženija opština u Crnoj Gori, Budva je bila u višegodišnjoj blokadi računa, plate su kasnile mjesecima i mjesecima, a njegov prvi saradnik, osnivač i tvorac DPS-a, kao i njegovi gradonačelnci, lokalni funkcioneri su priznali da su kriminalci, da su članovi i šefovi organizovane kriminalne grupe i da su pokrali desetine i stotine miliona eura”, naveo je Bečić.

Na čelu sa Demokratama Budva je, ističe on, doživjela pravu renesanu.

“Vraćeno je već desetak miliona eura dugova koje su oni napravili, ušteđeno je desetak miliona eura, servisiraju se sve obaveze prvog u mjesecu,  obezbijeđeni su  besplatni udžbenici za sve osnovce, nove prostorije za vrtić,  pomognuta je adaptacija srednje školu, asfaltirano je 50 000 m2 puteva i javnih površina i svi naši funkcioneri su radili za platu i ništa mimo plate. I nijedan naš funkcioner nije u zatvoru. Tako da je Đukanović vjerovatno ima žal što tim gradovima više ne vladaju kriminalci, lopovi i svaštari. To je prirodno. To je njegovo okruženje. Oni su njegova želja i izbor. Ne, Đukanoviću. Nikada više tim gradovima neće vladati tvoji drugovi i saradnici iz organizovanih kriminalnih grupa, nikada više nećete Budvu čerupati, nikada više nećete Budvu devastiratu, nikada više nećete Budvu u kriminalnu metropolu pretvaratii! Budvu si izgubio i 2016. godine, Budva te je nokautirala i na presjedničkim izborima, na Budvu zaboravi, a u Pljevljima ćeš 27. maja doživjeti takav debakal, da ti nikada više neće pasti na pamet da ovdje dođeš kako bi obmanjivao i klevetao poštene ljude, jer su Pljevljaci miran narod, ali kad udare od njihovog udarca se nikad i niko nije i ne može oporaviti”, poručio je Bečić.

Bečić je saopštio da su upravo čist obraz i čiste ruke najveća snaga i najveća garancija Demokrata.

“To je ono što nam ne mogu uzeti, jer naša poruka je uvjek bila jasna, naš obraz i obraz Crne Gore nije na vašem stolu za posluživanje. Sa obrazom smo ušli u sve ovo i sa obrazom ćemo vas pobjediti, i ne samo pobjediti, već rastaviti tako da vas više niko nikada neće sastaviti, jer mi dajemo najbolji dio sebe svom gradu i svojoj državi. Jedino tako se može trajati, opstajati, pogledati u oči, izaći na braniku i svoje djece i svoga grada i svoje svete otadžbine, jedino tako možemo, moramo i hoćemo pobjediti“, poručio je Bečić.

On je rekao da Demokrate hoće da Pljevlja žive, a ne da preživljavaju.

“Hoćemo da da se vrati bratska ljubav, hoćemo da se vrati komšijska sloga, hoćemo otkupne stanice, hoćemo fabrike, hoćemo mladost, hoćemo  svadbarske sirene, hoćemo djecu, hoćemo radost, hoćemo da Pljevlja žive, a ne da nestaju! Mladost se mora vratiti, sačuvati, podržati, mladost mora pobjediti, i Đukanoviću da ti ponovimo, pobjedili smo te u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, u Vasojevićima i pobjedićemo te u Pljevljima, Podgorici, Kolašinu i širom Crne Gore. Srećan vam novi predsjednik Pljevalja, sloboda i pobjeda. Svi za broj tri, za mladost i iskustvo i najveću majsku istorijsku pobjedu“, zaključio je Bečić.