Skolska atletika Sport

Nakon tri decenije zvanično državno atletsko takmičenje u Pljevljima


U Pljevljima će se u sjutra, nakon tačno tri decenije decenije zvanično Prvenstvo Crne Gore, jer je poslednje zvanično atletsko državno takmičenje održane 1988. godine. Sjutra od 15 sati odžava se 13. Prvenstvo Crne Gore za mlađe pionire i pionirke.

Biće to prilika da Pljevljaci vide koliko je izgradnja tartan staze uticala na razvoj kraljice sportova u Pljevljima, jer je interesocvanje najmlađih za ovaj sport naglo poraslo. Rudar će na ovon takmičenju nastupiti sa oko dvadestak učesnika sve zahvaljujući vrijednim ljudima iz AK Rudar i opštini Pljevlja koja pomaže ovaj sport.  Na prošle godine renoviranom atletskom stadionu nadmetaće se preko 100 takmičara iz 14 crnogorskih klubova u uzrastu mlađih pionira. Organizator je AK Rudar, a pokrovitelj Atletski savez Crne Gore, koji je za pobjednike u svim disciplinama obezbijedio diplome i medalje.

Iako je ovo samo uvod u veoma zahtjevno takmičenje a to je organizacija Prvog međunarodnog atletskog mitinga” PLJEVLJA 2018”-01.JUL 2018.GODINE, očekuje se da ljubitelji sporta dođu u što većem broju i uvjere se koliko je atletika popularna među pljevaljskim školarcima.