Guzva rance 2 Vijesti

Zbog migranata autobus vraćen sa granice


Granična policija Srbije je prije dvije noći sa prelaza Ranče vratila u Prijepolje autobus pljevaljskog prevoznika „Marko turs” u kojem su se nalazili migranti sa Bliskog istoka. Migranti su u autobus ušli na stanici u Prijepolju, kako bi preko Pljevalja stigli u Republiku Srpsku i dalje prema zemljama Evropske unije. Kako smo saznali od putnika, srpska policija je bila izričita da se migranti vrate tamo odakle su i uzeti, što je pljevaljski prevoznik i uradio.

– Strašno je da gubimo vrijeme zbog migranata. Nikome na čelu ne piše da je migrant i prevoznici nijesu znali o kome se radi. Nažalost, kada smo došli na granicu, policija je naredila povratak u Prijepolje – ispričao je jedan od putnika, pojašnjavajući da su zbog svega što im se dešavalo izgubili sat i po, odnosno da je njihovo putovanje produženo za to vrijeme.

Od putnika iz autobusa saznajemo i da je granična policija po ponovnom povratku na prelaz Ranče detaljno pretresala autobus.

– Vjerovatno su mislili da smo ih negdje sakrili, da nijesu vraćeni u Prijepolje, pa su izvršili detaljnu kontrolu – kazao je jedan od putnika.

Prema saznanjima, migranti u Pljevlja stižu i iz pravca Podgorice, ali najveći broj njih ipak dolazi iz Srbije. Odavde nastavljaju put preko planine Kovač prema Čajniču. Dan obično provode u gradu, u lokalima i gradskim parkovima, a potom s prvim mrakom nastavljaju prema granici Republike Srpske.

Pljevaljska policija je strogo zabranila taksistima da migrante voze prema granici sa Republikom Srpskom, ali se u Pljevljima spekuliše da lica bliska policiji čine takve usluge kako bi zaradili novac, a spominju se imena onih koji su već hapšeni za šverc kafe, šećera i oružja preko granica Republike Srpske i Srbije.

izvor, Dan


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>