Naslovna Najnovije vijesti Dragaševo obraćanje i pitanja za Vučetića

Dragaševo obraćanje i pitanja za Vučetića

0

Povodom pisanja našeg  portala o našem sugrađaninu Draganu Dragašu i pisanju Pljevaljskih novina i Vijesti. O povredi zadobijenoj prilikom obavljanja radnih zadataka  na adaptaciji i rekonstrukciji Doma kulture.  Dragan Dragaš uputio je javna pitanja za Vučetića.

Sudski vještak je utvrdio, a Sud donio presudu da su za moje povrede podjednako krivi Vukoman Vučetić i investitor Opština Pljevlja. Osim dvostrukog preloma podlaktice lijeve ruke, zadobbio sam  i prelom prvog lumbalnog  pršljena. Takve povrede liječe se fizikalnom terapijom u trajanju od dvije godine, a to puno košta. Moje prvo pitanje za Vukomana Vučetića glasi:

-Može li  radnik sa polomljenom kičmom da se liječi i da živi od minimalne plate u iznosu od  130 evra? Toliko je meni isplaćivano prvih 18 mjeseci  od povrede.

-Poznato je da je   prof. Dr Blagota Mitrić kao moj advokat podnio i namjerno  ili sličajno uništio  moju žalbu Sudu za zaštitu  ljudskih prava u Strazburu. Crnogorski  sudovi su u svakom postupku utvrdili da mi je radna i životna aktivnost  umanjena  za 50 posto. Po uporednim presudama Suda u Strazburu se jasno vidi  da su Vučetić Vukoman i Država Crna Gora dužni da mi isplate  nadoknadu štete (oko 250.000 eura po pola).

-Šta on namjerava  da uradi po tom pitanju? Da li će da prihvati svoju krivicu, ili će da nastavi da me  teroriše kao i do sada?