20915291_1935969496616231_1090263883386822054_n Sport

Sreća i Mijatović sačuvali Budućnost


EDVIN KUČ ZADOVOLJAN IZDANJEM PROTIV BUDUĆNOSTI

Dan poslije utakmice sa Budućnosti u Rudaru je mirno, ali ostao je žal za propuštenim prilikama koji bi još više popravili odličnu atmosferu na jučerašnjem “gušteranju” pod Golubinjom.

Prvi lijep ovogodišnji dan, na oko 20 stepeni iznad nule veliki broj Pljevljaka iskoristio je da kao gušteri poslije duge zime, malo “upiju” sunca. A gdje bi to drugo uradili mještani najsjevernijeg grada u Crnoj Gori već u prelijepom ambijentu gradskog parka, oko stadiona. Ono što je bitno, po Pljevljake, vidljivo je da sa mnogo samopouzdanja gledaju na nastavak šampionata. Krajnji cilj, plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, koji je, ne tako davno, izgledao kako nemoguća misija, vrlo je blizu, i što je najvažnije po Rudar od njihovih rezultata zavisi da li će na kraju doći do zacrtanog cilja. Onaj ko ne zna prilike u našem fudbalu i koji je možda prvi put ušao na gradski stadion u Podgorici, pomislio bi da su momci u bijelim dresovima bili domaćini, jer je Rudar dominirao tokom čitave utakmice u svim elementima igre. Pokazalo da Pljevljaci prije puta za Podgorici nisu prijetili praznim puškama. Jedan od najboljih na terenu na utakmici sa Budućnosti Edvin Kuč je krenuo za Bijelo Polje da gleda drugoligaški derbi sjevera između Jedinstva i Ibra(1:0 za Jedinstvo gol postigao Milivije Mrdak), kako bi  dao podršku svom rođenom bratu Adisu koji brani za Ibar.

Obećao sam mu i eto me u Bijelom Polju. Naravno da sam zadovoljan sa onim što smo prikazali pod Goricom. Igrali smo dobro, držali smo visok tempo svih devedeset minuta, ali nismo uspjeli da dođemo do tri boda. Pokazalo se da nam dobar teren, kakav je bio u Podgorci, i lijepo vrijeme odgovaraju ali i da nam takvi uslovi doprinose da djelujemo onako nadmoćno na terenu. Možda djeluje malo neskromno ovo što pričam, ali mislim da odavno niko nije pod Goricom stvorio toliko prilika za gol, kao to smo mi juče. Ipak faktor sreće i odlični golman Mijatović sačuvali su domaćina, no ni bod nije loš. Ova utakmica je pokazala da smo odlično fizički pripremljeni i da nam je forma u usponu. Ne bih komentarisao prvu utakmicu koju smo igrali ovog proljeća I koja je trajala četiri dana, ali protiv Petrovca smo igrali po ledu, protiv Dečića po blatu i konačno po lijepom terenu. Očekujem da će lijep teren u srijedu biti protiv Koma u Pljevljima. Samo pobjeda u toj utakmici daje na važnosti rezultatima koje smo ostvarili u poslednja tri kola. Na žalost ja ću zbog kartona tu utakmicu posmatrati sa tribina, ali ću biti spreman već za subotu kada gostujemo šampionu u Nikšiću, kazao je vezista Rudara.

Pripremio Danko Gospić