ALTERNATIVA 2 Vijesti

Šljuka: Policija zna ko je bacio bombu, ali ih štite


Policija još nije otkrila ko je prije dvije godine bacio bombu na prostorije Nevladine organizacije Alternativa u Pljevljima, zbog čega iz te NVO poručuju da sumnjaju da policija štiti napadače.

Iz te NVO saopštili su da to dodatno motiviše i ohrabruje počinioce na ponavljanje istih ili sličnih krivičnih djela.

“Osnovano sumnjamo  da se radi o počiniocima koji su zaštićeni i koji djeluju po nečijim instrukcijama i naredbama.  Na osnovu toga izražavamo sumnju, ne samo u sposobnost policije da otkrije počinioce ovog nedjela, već i da su počinioci poznati policiji, ali da ne žele da ih procesuiraju”, na vo di se u saopštenju NVO  Alternativa.

Izvršni direktor Alternative Alija Šljuka uputio je i dopis crnogorskom ombudsmanu  Šućku Bakoviću od kojeg traži odgovor na pitanje ko je dao nalog da se obustavi postupak.

“Od vas tražim da mi odgovorite šta je institucija Ombudsmana uradila poslije donijetog i policiji dostavljenog mišljenja, ko je dao nalog da obustavite postupak pokrenut povodom pokušaja moje likvidacije. Da li imate namjeru da nastavite započeti, a nezavršeni postupak i kada ili čekate da budem ubijen i da bez griže savjesti zatvorite predmet. Zašto se ćuti o još dvije moje pokrenute inicijative kod institucije Ombudsmana”, pitao je  Šljuka.

On tvrdi da policija ignoriše sve njegove  zahtjeve i da su dokumentaciju i dokaze proglasili tajnim.

Tvrdi da je ista sudbina i  zahtijeva za procjenu njegove i bezbjednosti članova NVO Alternative.

“Ako vi ne završavate započete postupke, a ne vidim insituciju u Crnoj Gori kojoj bi se mogao obratiti u zaštiti mojih zakonom zagarantovanih prava, prinuđen sam iako protiv svoje volje doći ispred vaše institucije započeti novi štrajk u cilju dobijanja bar minimalnih prava, koja mi država garantuje kao lojalnom građaninu. Istovrmeno Vas obavještavam da sam prinuđen  zatražiti međunarodnu pomoć”, napisao je  Šljuka u pismu Ombudsmanu.

Izvor „Vijesti“