Naslovna Vijesti Društvo Prosječan račun za struju u Pljevljima 28 eura

Prosječan račun za struju u Pljevljima 28 eura

0

Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 41,63 eura, dok je  prosječan račun domaćinstava u Pljevljima 28 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

-Domaćinstva su u januaru ove godine potrošila 127.758.045 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko dva odsto manje u odnosu na decembarsku potrošnju, odnosno 16,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara 2017. Godine, navodi se u saopštenju EPCG.

Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,79 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 53,28 eura. Prosječan račun pljevaljskih domaćinstava je 28 eura. Broj redovnih platiša u Pljevljima je u porasti I sada ih je 8.456.

Januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 187.962 kupaca.

Zabiljažen je rekordan broj članova Zlatnog tima 187.962 kupca

I ostvarili su popust na vrijednost obračunate aktivne energije od 13 odsto, a samim tim su stekli i pravo da učestvuju u nagradnoj igri ‘Zlatni tim, popusti i nagrade'“, navodi se u saopštenju.

Izvlačenje nagrada je 20. februara u studiju TVCG.

  1. januara, EPCG je završila novi ciklus akcije Podijelimo teret.

-Za vrijeme trajanja akcije 12.420 kupaca je potpisalo Sporazum o izvršavanju obaveza, a čak devet i po hiljada kupaca je nastavilo da otplaćuje dug po povoljnim uslovima, odnosno riječ je o kupcima koji su imali potpisane sporazume u okviru akcije Podijelimo teret“, zaključuje se u saopštenju.