Naslovna Crna Gora Prijetnje sa lažnog Facebook profila?

Prijetnje sa lažnog Facebook profila?

9

Pvportal  je, ne samo što zbog toga što je prvi loklani portal u Pljevljima i jedan od prvih loklanih portala u Crnoj Gori,  najčitaniji i portal sa najviše posjeta. Tokom dana facebook stranica našeg portala našla se u fokusu skoro svih medija u Crnoj Gori, nakon što je Dnevni list „Dan“ objavio članak „Šef kriminalističke policije u Pljevljima prijavljen zbog prijetnji“. „Dan“ je prenio izjavu Milića Despotovića u kome on tvrdi da mu je rukovodilac Stanice kriminalističke policije u Pljevljima, Miodrag Bujišić prijetio i najprizemnije ga izvrijeđao preko društvene mreže Facebook.

-Nakon toga bilo je još nekoliko komentara i sporni Miodraga Bujišića(Narkomančino, nemoj da laješ previše da te ‘gomila nesretnika’ ne bi gu.zila)”, rekao je Despotović. Dodao je da je komentar sa prijetnjama ubrzo uklonjen, ali da ga je on u međuvremenu fotografisao i dostavio podatke Unutrašnjoj kontroli.

 Despotović ističe da je nakon komentara šefa policije imao probleme.

-Zbog klevete da sam narkoman dobio sam otkaz na dotadašnjem radnom mjestu i od tog dana se osjećam uznemireno, uplašeno i ugroženo, do te mjere da sam iz rodnih Pljevalja morao da se sklonim do daljnjeg, rekao je Despotović.

Tokom dana iz Uprave policije stigao je demanti u kome se navodi da je u pitanju lažni profil.

-U pitanju je lažni profil koji je na Facebook-u otvorilo za sada nepoznato lice a pod imenom „Miodrag Bujisic“. Ovo lice je postavilo fotografiju sa pravog profila kolege Bujišića i u više navrata uputilo komentare uvredljive i prijeteće sadržine na pomenuti tekst, nakon čega je više lica, prepoznajući fotografiju i ime Miodraga Bujišića na lažnom profilu, odgovorilo na te komentare u negativnom kontekstu. Nakon toga, nepoznato lice sa lažnog profila „Miodrag Bujisic“ je, pretvarajući se da je u pitanju kolega Bujišić, odgovorilo na komentare upućujući uvrede i prijetnje licima koja su ostavila svoje komentare na navedeni tekst na Facebook zidu Pljevaljskog portala, pojašnjavaju iz policije.

Bujišić je o svemu upoznao nadležnog tužioca.

-Bujišić je 2.februara obavijestio Vladin tim za odgovor na računarske incidente o ovom događaju, a nakon toga i Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, kao i Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminaliteta – Grupu za suzbijanje krivičnih djela visoko-tehnološkog kriminala Uprave policije, kako bi se preduzele mjere i radnje iz nadležnosti ovih organa radi sprječavanja daljeg vršenja zloupotrebe imena i profesionalnog ugleda kolega Bujišića, identifikovanja lica koje je prijetilo Despotoviću koristeći lažni profil kao i identifikovanja lica koja su prijetnjama počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu kolege Bujišića”, istakli su iz UP.

Ovom prilikom želimo da istaknemo da naš Portal nema načina da utiče na kometare na društvenoj mreži Facebook, ali već nekoliko naših sugrađana ukazivalo nam je na razne neprimjerne poruke sa lažnih profila na Facebooku. Bilo je tu i prijetnji sa profila koji nisu lažni….no to je neka druga stvar, ali ono što želimo da Pvportal nije i ne može da utiče na poruke preko društvene mreže Facebook. Konkretno u ovom slučaju niko sa Pvportala nije brisao poruke sa Facebook profila. Takođe istog dana obaješteni smo da o tome da postoji mogućnost prijtenje jednom licu sa lažnog profila, ali smo ispoštovali preporuku da ne briđemo komentare do okončanja istrage jer je valjda u opštem interesu da se u ovom slulaju utvrdi istina.

9 KOMENTARA

 1. Bujisic o kome je rikec je uvijek bio korektan i kulturan covjek i policajac, pa ne vjerijem da je ovako nesta mogao uraditi. On nema nikakve veze sa saobracajcima i sto bi se u to mijesao.
  Prije ce biti da je to uradio neki saob.policajac pa kukavicki se sakrio iza Bujisica.
  Inace saobracajni policajci u PV, od kada je nacelnik Slavko Vojinovic, jade rade narodu, u sustini vise smetaju nego sto koriste, gledaju da zgrnu sto vise novca od sirotinje a ne da unaprijede bezbednost saobracaja. Primitivni su do bola.
  Novac od kazni ne uplacuju u budzet CG pa da se od toga poboljsaju drumivi vec sve ide direkno Upravi policije na sivi fond pa od toga se nacelnici baskare, kupuju luksuzne djipove, provode se, dnevnice dijele i tako „deru kozu“ narodu. Posluju kao privatne firme ali sa oruzanom silom.

 2. Kad je sajber kriminal u pitanju u pljevaljskoj policiji nema nijedno stručno lice da se uhvati u koštac sa tim, kad je Bujišić u pitanju zbog svog nerada ili bolje rečeno zloupotreba i pogršnog rada odavno je trebao biti smijenjen.

 3. Ako nije kriv šef kriminalističke policije treba da podnese krivičnu prijavu protiv NN lica i da se istraga sprovede do kraja jer mi ovo liči na namještaljku.Niko nije glup da ovako javno prijeti pod svojim imenom bez obzira na eventualne razloge.

 4. Za sve normalne gradjane Pv koji su ikad i u prolazu sreli pravog Mića Bujišića ni u jednom trenu nije bilo moguce da pomisle da bi to ni izrekao ni napisao g.Bujisic.Ali u svakom slučaju, zbog svih onih koji postuju lik i djelo, velikog profesionalca i dragog komsije, zahvaljujem na objavi da ovo nema veze sa njim.

  • Nekad je tvoj Mićo Bujišić bio drugi čovjek, od kako se odvikava od pušenja postao je nerevozan tako da ima pravne države ništa me nebi iznenadilo da tužilaštvo utvrdi da je upravo to njegov profil. Nažalost kada sve polazi iz jedne kuhinje ispašće da Bujišić nije kriv, a naći će žrtvu da opravdaju svoj (ne) rad.

Comments are closed.