Naslovna Sport Fudbal Paklenim radom do Evrope

Paklenim radom do Evrope

0

KAPITEN RUDARA RADULE ŽIVKOVIĆ OPTMISTA

Ko malo bolje poznaje Radula Živkovića zna o kakvom se sportisti radi. Na terenu je pravi fajter, za njega nema igubljene lopte, a svaki poraz veoma teško preživljava. Privatno sasvim drugačiji, smiren, odmjeren sve do trenutka kada počne da priča o Rudaru. Sudeći po radu na treninzima ova polusezona biće znaku ovog Podgoričanina koji sa ponosom nosi kapitensku traku kluba iz najsjevernijeg grada u Crnoj Gori.
Kapiten nosi odgvornost za sve, ja pokušavam svojim primjerom da pokažem da samo sa ovakvim radom na trenizima možemo do krajnjeg cilja. Ipak kada počne trening, pogotovo, ovi stariji i iskusniji daju sve od sebe kako bi pokazali šefu da zaslužuju mjesto među startnih jedanaest, naravno da to može biti samo od koristi mladim igračima koji se možda prvi put susreću sa jednim ovakvim tipom priprema, kazao je Živković.
Tokom priprema svi jedva čekaju utakmice jer je svaki dan isti. Buđenje je u 8:00, doručak u 8:15, prvi trening počinje u 9 i traje do 11 časova . Ručak je u 12, potom dnevni odmordo 14:30. Poslije jutarnjih zahtjevnih kondicionih vježbi, u istom intenzitetu se nastavlja i na popodnevnom treningu od 15 časova. Tehnika, taktika, otvaranje, tranzicija, realizacija…samo su neke od vježbi koje su Rudari rade pod nadzorom trenera Vukotića i njegovog stručnog štaba. Večera je u 19 časova, a mnogi odmah nakon večere jedva čekaju da se dohvate kreveta.
Naravno da nije lako, ali mi smo profesionalci i znamo zbog čeka ovako naporno radimo i šta nam je cilj. Moramo da budemo zahvalni upravi kluba koja nam je omogućila da imamo odlične uslove za rad i da ne mislimo o drugim stvarima osim o treninzima. Upravo zbog toga treba da im se odužimo, ne samo njima, već i našim navijačima koji nas nisu napuštali i kada smo im priredili razočarenja koja su nas koštala borbe za trofej, naglasio je kapiten najtrofejnijeg kluba u Crnoj Gori.

ZILE
Novi igrači se polako uklapaju u način igre Rudara, ali i oni stariji na način rada Miodraga Vukotića.
Mislim da smo doveli adekvatna pojačanja, ne znam da li će još neko potpisati ugovor sa nama, jer ima tu igrača na probi, ali vjerujte da se radi, prije svega o odličnim ljudima, pravim sportistima i igračima koji su nam jesenas nedostajali. Neka stavri su i za nas, koji smo jesenas bili u Rudar nove, jer nismo imali vremena da duže radimo sa šefom na taktici, da prihvatimo njegovu fudbalsku filozofiju i njegov način rada, smatra iskusni defanzivac.
Svjestan je da je ekipa jesenas podbacila, alinisu bili ni miljenici sreće.
Nismo, ali morali smo bolje. Sport je nešto što privlači milijarde ljudi, a fudbal je najpopularniji sport na svijetu, a i najviše „fudbalskih teortičara“. Svaka kritika je, ako je dobronamjerna, dobrodošla, ali ima, doduše manje, i onih zlonamjernih, upravo njima poručujem da će Rudar naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, sviđalo se to njima ili ne, zaključio je Živković.