Naslovna Najnovije vijesti Demoktrate: Pozivamo Ječmenicu da prestane sa progonom dijela zaposlenih

Demoktrate: Pozivamo Ječmenicu da prestane sa progonom dijela zaposlenih

4

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA OPšTINSKOG ODBORA DEMOKRATA PLJEVLJA

Nakon velikog broja primjedbi od strane zaposlenih u DOO “Čistoća“ na rad Izvršnog direktora i upoznavanja sa njegovim pojedinim odlukama od kojih svaki čovjek mora imati osjećaj zgrožavanja, ali i bijesa, kao odgovoran politički subjekt upućujemo javni poziv Saši Ječmenici da prestane sa nezakonitim i nemoralnim progonom dijela zaposlenih. Otpuštanja bez prethodnih postupaka, suspenzije, upozorenja pred otkaz ugovora o radu, premještaji nepodobnih na fizički zahtjevnija radna mjesta po sopstvenom nahođenju, kreiranje radnih zadataka pojedinim zaposlenim koje objektivno ne mogu realizovati u cilju stvaranja vještačkih osnova za njihov otkaz ili premještaj na drugo radno mjesto, organizovanje špijunskih službi samo su neke od učestalih radnji koje su obilježile dosadašnji mandat Izvršnog direktora DOO“Čistoća“. Očigledna partijska ostrašćenost ili drugi nama nepoznati lični, odnosno motivi psihološke prirode, ne mogu biti opravdanje za iživljavanjem nad dijelom zaposlenih. Da li radnici u 21.vijeku treba da budu taoci neiživljenih ili iskompleksiranih pojedinaca koje“ zapadne“ javna funkcija? Ne postoji teži prestup od onoga kada odlučiš da kompletnu funkcionalnu moć koja je prolaznog karaktera, usmjeriš na uništavanje života nemoćnog i nezaštićenog čovjeka, a još veći je kada to činiš prema zaposlenom čiji si nadređeni.

Podsjećamo javnost da je DOO “Čistoća“ u momentu kada je na njeno čelo došao Saša Ječmenica poslovalo sa dobitkom. Imajući u vidu nezvanične podatke sa kojima trenutno  raspolažemo, a koji će svakako kroz Izvještaj o radu za 2017.godinu biti dostupni javnosti, poslovanje Izvršnog direktora Saše Ječmenice je negativno. Masovno partijsko zapošljavanje koje je prevršilo sve granice razumnog i koje je DOO“Čistoća“ dovelo do nivoa da ima više zaposlenih od recimo Termoelektrane Pljevlja, stvara ogromnu odgovornost prema Izvršnom direktoru koja očigledno iz njegovog ugla nije vidljiva, ali će svakako za nekoliko mjeseci biti. Dakle, poslovanje Saše Ječmenice je moguće okarakterisati i kao nesavjestan rad u službi, ali ostavimo organima gonjenja koji će vrlo vjerovatno imati dosta posla u ovoj javnoj službi.

Još jednom, pozivamo Sašu Ječmenicu Izvršnog direktora DOO“Čistoća“ da poslednja tri mjeseca mandata sprovede u nivou odgovornog i zakonitog poslovanja, i da prestane da se obračunava sa zaposlenima i iste diskriminiše po političkoj osnovi donoseći nezakonite i nemoralne odluke. Gospodine Ječmenica, javna funkcija je prolaznog karaktera kao i funkcionalna moć, ali je veoma opasno po čovjeka kada umjesto ličnog ili recimo stručnog, gradi isključivo profesionalni autoritet, jer u tom slučaju sa prestankom funkcije  prestaje i autoritet i poštovanje, pa čak i ono osnovno „dobar dan“ na ulici.

Nova lokalna vlast na čelu sa Demokratama će već od juna sprovesti sve neophodne provjere poslovanja javnih službi i protiv odgovornih pokrenuti odgovarajuće postupke pred nadležnim organima. Upozoravamo rukovodstvo DOO“Čistoća“ da će za svaki pristisak na zaposlene, za svaku izgovorenu riječl koja znači poziv da glasaju ili ne glasaju ovu ili onu partiju, snositi odgovornost i biti sankcionisani.

4 KOMENTARA

  1. Ha ha ha, Tesovic kadar Snp dok mu je bio tu mentor Prle Golubovic jedini posao sto je radio je guranje sahovskih figura, a i to nikad nije znao. Rovcanin onaj koji je prodao svoje drugove za veceru, trceci za funkcijom, i oni se nasli da brane „radnike“, i to koga one koji su 20 i vise godina bili ponizne sluge i izvrsioci tadasnjeg direktora Cistoce, a sto su pokusali i dalje ali naravno da im se stalo u kraj.

  2. Neka je neko i Sasi natrljao nos. Pa ne moze se silom na ljude u današnjem vremenu. Puno postovanje prema Demokratama. Zaista ste nova snaga koja treba ovom napacenom gradu. Glasao sam do parlamentarnih svim srcem za DF, a sada svim srcem glasam za vas.

  3. A ne nego ce da pusti da lopovi rade kako su navikli. Kada je stao u kraj lopovluku onda su se ti lopovi dligli protiv njega. Ma samo ostro bre ne moze se sa njima drugacije.

Comments are closed.