TV Pljevlja Vijesti

Većina zaposlenih u TV Pljevlja koji su u štrajku ne odustaju od svojih zahtjeva


Štrajk u LJE Radio televiziji Pljevlja se nastavlja. Iako je direktor televizije pozvao radnike na prekid štrajka, iako je potpisan trogodišnji ugovor o finansiranju sa osnivačem radnicima nije isunjen jedini zahtjev – isplata zarada. Jedino što je evidentno jeste da broj zarađenih plata raste, a položaj radnika u ovoj medijskoj kući je iz dana u dan lošiji.

Davno je bio 19. septembar dan kada su radnici televizije Pljevlja poslednji put primili platu – majsku.

I od tada- ništa…

Stižu blokade, stižu ugovori o finansiranju za naredni period, stižu kritike i pohvale na naš račun, zahtjevi za prekid štrajka u koji smo na zakonom propisan način stupili kako bi ostvarili svoja prava zagarantovana Zakonom o radu naše države…sve stiže samo plate, uredno i pošteno zarađene ne stižu..

Junska, julska, avgustovska, septembarska,oktobarska i novembarska…

Zahtjevaju od nas da prekinemo štrajk i vratimo se redovnom procesu rada jer je decembar mjesec marketinga, a i potpisan je trogodišnji ugovor o finansiranju. Mi postavljamo pitanje šta to znači radnicima televizije Pljevlja i njihovim porodicama?

Smatramo da je ignorisanje naših problema i zahtjeva nedemokratski i neljudski čin. Sistem koji nam je nametnut radi – a nećeš biti plaćen može se okarakterisati kao gori od robovlasničkog. Robovi su radili ali su bar imali pravo na obrok.

Pozivamo rukovodstvo LJE Radio televizije Pljevlja da po hitnom postupku pronađe rješenje ove nimalo prijatne situacije i još jednom navodimo da štrajk nećemo prekinuti već radikalizovati ukoliko se naši zahtjevi ne ispune. Plate. Jedno od ljudskih prava da radiš i budeš plaćen za svoj rad.

Pozivamo osnivača SO Pljevlja tačnije OO političkih partija da sa svojim rukovodstvom uvrste naš problem na svoje dnevne redove, jer oni su ti koji su donijeli odluku da ova medijska kuća treba da postoji. Vi ste predstavnici naroda koji nas na kraju krajeva plaća.

Mjesec decembar je i mjesec praznika tako da se obraćamo i našem auditorijumu – bićete uskraćeni za sva lokalna dešavanja, priredbe, manifestacije, sportske utakmice, uspijehe djece u školama…

Dolazi godina izbora kako predsjedničkih tako i lokalnih…

Nemojte reći da vam ne trebamo i da je naš rad zanemarljiv…

Nadamo se da će svi nadležni koji mogu reagovati u ovom slučaju reagovati i to po hitnom postupku…zbog građana Pljevalja, zbog 30 zaposlenih u televiziji Pljevlja, zbog vas samih koje pozivamo da nam pomognete, ne gasite medij u 21. vijeku, ne gasite živu riječ i naše pravo na dostojanstven rad i život…

Kaže se u saopštenju većine zaposlenih u LJE RTV Pljevlja koji su u štrajku


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Većina zaposlenih u TV Pljevlja koji su u štrajku ne odustaju od svojih zahtjeva

  1. benefit

    Ma dragi moji zaposleni , jeste u pravu ste , treba živjeti , treba prehraniti svoje familije , treba VAma sve jer smo ljudi i ljudski je da živite. i zato sam u svakom slučaju poštujem ljedski rod i da Vase plate zaradili. Ali da krenemo od vrha , vas vrhovni vođa – direktor je sebi stavio platu u najmanju ruku ko da je predsjednik , ministar itd…znate vi to dobro, troši pare na dnevnice , telefon, službeno vozilo koje je prisvojio itd, malo da pitate njega, malo da sa njim rascistite neke stvari. Ja sam uvijek uz zapolslene , koji svoj hljeb pošteno zarađuju a ne ovakve ljude koji svoje tzv priviligije stiče zato sto mu neko to odobrava.

  2. Poslanik

    Sacekajte do aprila-maja da se sustignu plate, onda ce izbori pa polako…ima da bidne. Opstinska vlast, lokalna preduzeca i sve sto ima veze sa opstinskom kasom je jedna trula bundeva koju o takvom obliku moze odrzati debeo minus. A kisa udari, voda pomuti…a sunce grane sve ce da se raspadne.

Comments are closed.