alkobrava Vijesti

Tokom ove godine privedeno 528 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola


Policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja i Odjeljanja bezbjednosti Žabljak provode akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima sa ciljem povećanja sigurnosti i sprečavanja činjenja najtežih saobraćajnih prekršaja, vodeći računa o tehničkoj ispravnosti vozila, ali i prekoračenju dozvoljene brzine zbog zimskih uslova vožnje, u vezi sa čim posebnu pozornost obraćaju na upravljanje motornim vozilima pod uticajem alkohola, saopšteno je iz CB Pljevlja.

Tokom pojačane kontrola u predhodna dva dana, od 18 do 22 čak tri vozača lišena su slobode jer su vozili pod dejstvom alkohola.

-Na području CB Pljevlja dva vozača – S.A. (1998.godište) koji je upravljao motornim vozilom pod dejstvom alkohola od 1,40 promila i B.Z. (1980.godište) koji je upravljao motornim vozilom pod dejstvom alkohola od 2,41 promila. Lica su sprovedena u Sud za prekršaje – Odeljenje u Pljevljima, Na području OB Žabljak lišen je slobode D.R. iz Bijelog Polja (1973.godište), koji je zatečen da upravlja motornim pod dejstvom alkohola od 2,14 promila. Sprovedeni u Sud za prekršaje – Odeljenje u Žabljaku, zbog počinjenog prekršaja iz čl.318 st.5 ZOBS-a, saopšteno je iz CB Pljevlja.

Od 01.januara 2017.godine do danas na području CB Pljevlja, vršeći redovne kontrole bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici su pronašli 528 vozača koji su učestvovali u javnom saobraćaju pod uticajem alkohola u koncentracijama većim od dozvoljene,  od navedenih 22 vozača su bila pod uticajem većim od 2 promila/kg alkohola u organizmu. Zbog počinjenih nejtežih prekršaja iz oblasti ZOBS-a, prema 174 vozača je primjenjena mjera lišenja slobode.