fontana diatreta Vijesti

Nikako da se nađe izvođač za gradnju fontane


Opština Pljevlja ponovo je raspisala tender za izgradnju fontane na Trgu 13. jul. Naručilac je povećao iznos predračunske vrednosti sa 60 na 70 hiljada eura jer posle više objavljenih poziva za javno nadmetanje nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Naručilac se odlučio na skraćeni rok za dostavljanje ponuda u trajanju od 22 dana tako da će otvaranje ponuda biti početkom naredne godine.

Podsjećanja radi Opština je početkom novembra raspisala tender za izbor izvođača radova, nakon što je raskinula ugovor sa firmom Perošević iz Bijelog Polja koja je na predhodnom izabrana kao najbolji ponuđač.

Nakon toga pljevaljska lokalna uprava je obustavila postupak javne nabavke za izgradnju gradske fontane na Trgu 13. jul, jer na tender zaključen 27. novembra nije pristigla nijedna ponuda.

Ugovor sa firmom Perošević iz Bijelog Polja koja je na predhodnom tenderu izabrana za posao na izgradnji fontane zaključen je 7. aprila, ali izvođač radova nije ušao u posao iako je reč o poslu vrijednom blizu 60.000 eura.

Firma “Perošević” trebalo je da završi radove u roku od 60 dana…

Izgradnja fontane počela je 2015. godine, pred kraj građevinske sezone.

Prethodni izvođač radova – firma “Pupović elektro” iz Tivta, izmjestio je staru fontanu i uradio zemljane i armirano-betonske radove, nakon čega su napustili gradilište.

Ranije je predsednik opštine Pljevlja Mirko Đačić kazao da „očito nije lako naći izvođača za taj posao, jer se radi o specifičnim radovima… Nema puno da se radi, ali očito da se domaći izvođači muče sa ovakvom vrstom posla iako se radi o objektu malih dimenzija“.

Fontana se radi po idejnom rešenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića.

Fontana će imati dva koncentrična prstena i kružno postolje na kome je postavljena skulptura stilizovane diatrete. Imaće četiri česme pitke vode i uređaj za cirkulaciju.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “Nikako da se nađe izvođač za gradnju fontane

Comments are closed.