Goran Cerovic Sport

Grb Pljevalja na svakom kontinentu


ISTORIJSKA PODRŠKA I DONACIJA SVIJETSKE BICIKLISTIČKE FEDERACIJE UCI ZA PLJEVLJA

Grb Pljevalja na svakom Kontinentu.

Međunarodna biciklistička unija-UCI će finansijski pomoći da i Crna Gora 2018. godine ima prvi PROFESIONALNI MEDJUNARODNI TIM U REGIONU.

Predsjednik Svjetske biciklističke unije, Francuz David Lappartient je izrazio zadovoljstvo što je u Crnoj Gori riješen problem validnosti Biciklističkog saveza Crne Gore. ,,ž

-Mnogi moji sportski prijatelji pričali su mi da je Crna Gora prelijepa i da takva zemlja zaslužuje da ima kvalitetan biciklistički sport koji će, neposredno, Svijetu predstavljati crnogorske prirodne ljepote, kazao je u telefonskom razgovoru predsjednik UCI obećavši da će u julu 2018. godine i lično posjetiti Ctnu Goru. Ljubitelji crnogorskog biciklističkog sporta znaju da je Gospodin Lappartient, tada na funkciji Predsjednika Evropske biciklističke unije i Predsjednika Biciklističke federacije Francuske obezbijedio da najbolji crnogorski biciklista Pljevljak Goran Cerović nastupa za francuskog ligaša ,,MARTIGUES,, SPORT CYCLIYME iz Monte Carla i uplatio novčana sredstva najboljem biciklisti Ceroviću. Sada je Lappartient obećao da će već u februaru 2018. godine pomoći Biciklističkom klubu ,,PLJEVLJA,, da ovaj postane ,,PROFI-KONTINENTALNI KLUB,, na način što će obezbijediti sredsrva za nabavku dovoljnog broja kvalitetnih takmičarskih bicikla kao i sve druge potrebne biciklističke opreme.

-U Pljevljima, Lokalna samouprava vrednuje rezultate svog BK ,,PLJEVLJA,, i cijeni značaj razvoja zdravog biciklističkog sporta potrebnog Gradu u kojoj je životna sredina ozbiljno ugrožena. UCI Profesionalni Tim “PLJEVLJA” će okupiti najbolje vozače iz 6 Država koji će braniti boje Pljevalja na najjačim Svjetskim trkama. Zastava Pljevalja će se vioriti na svakom Kontinentu. Plan nam je da naš budući Profi kontinentalni klub bude sastavljen od perspektivnih biciklista iz svih- nekada Republika-a sada Država ratom razdružene velike Jugoslavije u kome će prednost imati svi najbolji biciklisti Crne Gore. Najveću zahvalnost dugujem Opštini Pjevlja i Sekretarijatu za Društvene Djelatnosti koji su uvijek uz naš klub sad već Pofesionalni Tim Pljevlja.– kazao Goran Cerović koji je u 2017. godini osvojio duplu krunu postavši aktuelni Drumski i MTB Šampion Crne Gore i sedmostruki Šampion MOSI.