pelet-1 Vijesti

Fočanska kompanija ne poštuje ugovor


Iako je lokalna uprava, nakon raspisivanja tendera i izbora najboljeg ponuđača, potpisala ugovor o nabavci peleta sa fočanskom kompanijom „Lovćen trejd“, pelet još ne stiže očekivanom dinamikom. U lokalnoj upravi tvrde da se pelet doprema sporo, odnosno dosad je isporučena tek četvrtina ugovorenih količina.

– Isporučeno je oko 280 tona peleta, a potrebno je da se isporuči još oko 600 tona. Pelet se doprema, ali mnogo sporije nego što je ugovoreno, rečeno je u Opštini. Dok čekaju na isporuku peleta iz Foče, Pljevljaci su prisiljeni da ga kupuju na stovarištima po cijeni od 230 do 250 eura, umjesto 105 eura, kolika je cijena subvencionisanog peleta preko lokalne uprave. Ima i onih koji pelet kupuju u Prijepolju za 187 eura po toni i pritom prevoz jedne tone plate još 15 eura. Grejna sezona u Pljevljima je zvanično počela 1. oktobra, a u lokalnoj upravi najavljivali su da će se dopremanje peleta iz Foče normalizovati od prvog decembra.

Vlada Crne Gore je u vidu kratkoročnih mjera za rješavanje ekoloških problema namijenila određena sredstva s ciljem da što više građana Pljevalja izbaci iz upotrebe ugalj i opredijeli se za druga, takozvana ekološka goriva.

izvor, Dan