Naslovna Vijesti Društvo Svečana akademija povodom 116 godina od osnivanja gimnazije „Tanasije Pejatović“

Svečana akademija povodom 116 godina od osnivanja gimnazije „Tanasije Pejatović“

0

Svečana akademija povodom 116 godina od osnivanja gimnazije „Tanasije Pejatović“, održana je u svečanoj sali ove ustanove.  Svečanost kao zanimljiv spoj kvalitetne muzike u izođenju talentovanih učenika, retrospektiva o početcima i razvoju škole i isticanja vrijednosi koje danas gimnazija baštini, osmislili su i realizovali profesori i učenici. Bogat program su ispratile brojne poznate ličnosti iz Pljevalja, na čelu sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem., predsjednikom Skupštine opštine, Tarikom Gadžovićem, ali i zamjenikom ministra prosvjete u Vladi Crne Gore, Veljkom Tomićem.

Svečana akademija započela je  intoniranjem državne himne i sjećanjem na 1901. Godinu vrijeme prelomnih istorijskih događaja na ovim prostorima, kada je za Pljevlja ostvarena važna misija, počela je sa radom gimnazija „Tanasije Pejatović“.

O uspješnom radu Gimnazije govorio je i direktor Dragan Zuković, koji je uručio poklone članovima kolektiva Gimnazije,  profesorima Čedu Terziću, Dari Duković i Nevenki Jelovac  koji su ovom prilikom ispraćene u zasluženu penziju.

gimnayija-1

gimnayija-2

gimnayija-3

gimnayija-4

Prisutnima se obratila i predsjednica školskog odbora Ljiljana Bajčetić. U svom govoru profesorica Bajčetić, istakla je značaj znanja i pismenosti za pljevaljski kraj.  Dugom tradicijom postojanja Pljevaljska gimazija je izgradila nadaleko čuven ugled i danas predstavlja uzor brojnim školama.

Pripremio, Danko Gospić