sertifikati Vijesti

Slijedi izdavanje časopisa


DODJELOM SERTIFIKATA ZVANIČNO ZAVRŠEN PRVI DIO PROJEKTA “PARAOLIMPIK” U REALIZACIJI USNCG I PARAOLIMPIJSKOG KOMITETA CRNE GORE

Dodjelom sertifikata na svečanosti upriličenoj u prestižnom podgoričkom restoranu “Duet” zvanično je završen prvi dio projekta “Paraolimpik”, koji zajedno realizuju Udruženje sportskih novinara i Paraolimpijski komitet Crne Gore, uz podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Nakon tromjesečne teorijske obuke osoba sa invaliditetom za zanimanje sportski novinar i obilaska nekoliko redakcija crnogorskih medija sertifikate su zaslužili: Danilo Gojković, Borka Bulatović, Dunja Samardžić, Jeremija Perović, Đurđina Jeremić, Bojan Golubović, Mirnes Ramović, Đurđina Jeremić, Ivana Stojanović, Bojan Saičić i Miloš Dedić.

Ovo je najbolji projekat od svih na koje sam do sada bio uključen. Kompletan program je u potpunosti sproveden u djelo, predavači su bili fenomenalni i maksimalno su se trudili da nam prenesu što više znanja za ova tri mjeseca koliko nam je trajala teorijska nastava, tako da sam maksimalno zadovoljan, rekao je Danilo Gojković iz Nikšića.

Ni Bjelopoljac Jeremija Perović nije krio zadovoljstvo stečenim znanjem, ali i kompletnim projektom.

-Ja volim i pratim sport, tako da sam sa velikim zadovoljsvom prihvatio učešće u ovom projektu. Saznao sam za mnoge prednosti koje nudi sportsko novinarstvo i volio bih da i po završetku ovog projekta ostanem u toj oblasti, rekao je Peković.

Po završetku teorijske nastave i dodjele sertifikata osam polaznika svojevrsne škole sportskog novinarstva će nastaviti aktivnosti u projektu izdavanjem sportskog časopisa „Paraolimpik“, čiji će prvi broj izaći krajem narednog mjeseca.

-Ovo je jedno novo iskustvo za mene. Ja sam aktivan u golbalu, jedinom pravom paraolimpijskom ekipnom sportu i do sada sam bio u prilici da dajem izjave novinarima, a sada ću da pravim izvještaje i intervjue za naš časopis, rekao je Mirnes Ramović.

Pripremio Danko Gospić