Naslovna NVO Da zaživi selo Rekonstrukcija pljevaljskog izletišta „Mejtef“

Rekonstrukcija pljevaljskog izletišta „Mejtef“

1

NVO „Da zaživi selo“ je počelo sa realizacijom novog javnog rada „Rekonstrukcija izletišta Mejtef“. Javni rad je počeo 20. oktobra, a trajaće 2 mjeseca. Uposleno je 6 nezaposlenih lica u okviru Javnog rada. Ovo izletište se nalazi u mjestu Gradac, na 25 km od Pljevalja, na obali rijeke Ćehotine.

Planirano je da se izvrši čišćenje i uređenje ovog izletišta koje je u dosta zapuštenom stanju, sa polomljenim parkovskim mobilijarom, koji se takođe planira da obnovi. Izletište Mejtef je popularno pljevaljsko izletište, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi naselje Gradac, rijeka Ćehotina i izvor pitke vode, kao i kulturno-istorijski spomenici – stećci. Ovo izletište je NVO „Da zaživi selo“ uredila i promovisala još 2011. godine, kada je postavljen drveni parkovski mobilijar. Međutim, usled vremena i ljudske nepažnje ovo izletište danas izgleda veoma zapušteno i devastirano.

„Od parkovskog mobilijara planiramo da obnovimo jedan hladnik sa stolovima i klupama, koš za basket, golove za mali fudbal, ljuljašku i prilazne staze. Za rekonstrukciju mobilijara neophodna će nam biti drvena građa, koju planiramo da nabavimo preko donatora (pljevaljskih privatnih pilana).” – kazali su iz NVO “Da zaživi selo”

1 KOMENTAR

  1. Da li je moguće da ista organizacija , po drugi put dobija sredstva , prvo za izgradnju , pa za adaptaciju , pa opet ce biti za izgradnju , pa opet za adaptaciu…Ako je nešto izgrađeno , trreba isto dati na korišćenje i čuvanje MZ Gradac, koja treba da upravlja sa tim. A ne ovako, opet za godinu konkurišite pa da ako neka letva bude slomljena-adaptirajte. I kada neko radi ovakve radove iznesitie transpratno , koliko sve to košta građane. dobro umreženje…hahahahhaa…

Comments are closed.