Dodjela sertifikata Zračak nade

“ Prevencija socijalne isključenosti povećanjem zapošljivosti OSI“


U prostorijama NVU „ Zračak Nade“ održan je okrugli sto na temu temu “ Prevencija socijalne isključenosti povećanjem zapošljivosti OSI“.Ovaj okrugli sto je jedna od aktivnosti u projektu „ Zapošljavanjem do socijalne inkluzije“.

Projekat se finansira iz Poziva za podnošenje predloga projekata profesionalne rehabilitacije, aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Period realizacije projekta je 10.01.2017.-10.11.2017.godine.

Okrugli sto 1

Pored ostalih okruglom stolu su prisustvovala i lica sa invaliditetom koja su zaposlena kroz ovaj i slične projekte podržane iz Poziva za podnošenje predloga projekata profesionalne rehabilitacije, aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.Tema okruglog stola je aktuelna, što je pokazalo aktivno učešće svih prisutnih u diskusiji.

Na okruglom stolu je  upriličena i svečana dodjela sertifikata.  Licima sa invaliditetom uručeni su sertifikati o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pomoćni grafički tehničar. Sertifikate je izdala Srednja stručna škola Pljevlja, koja je kao licencirani organizator obrazovanja odraslih i bila Izvodjač obuke.

Ovaj i slični projekti imaju veliki društveni značaj i direktno utiču na unapređenje zapošljavanja nezaposlenih lica sa invaliditetom i prevenciju socijalne isključenosti.