Naslovna Dijaspora Održani 20. susreti Pljevljaka u Kotoru

Održani 20. susreti Pljevljaka u Kotoru

0

U prisustvu preko 300 zavičajaca, zvanica i gostiju upriličeni su tradicionalni susreti Pljevljaka koji su se 20. put okupili u Kotoru. Udruženje Pljevljaka iz Kotora, sa Pljevljacima koji žive u Herceg Novom, Tivtu i Budvi u okviru tradicionalnog druženja sa zemljacima nastanjenim širom bivše Jugoslavije i gostima iz Pljevalja, upriličilo je bogat kulturno-umjetički program i druženje 11. novembra u sali Hotela „Vrmac“ u Prčnju. Uz druženje i pjesmu domaćini i gosti prisjetili su se zavičaja, uz prisustvo članova Udruženja iz Pljevalja, Beograda, Sarajeva i Podgorice, predstavnika opština, javnih institucija i privrednih organizacija.

Gostima je dobrodošlicu poželio predsjednik Udruženja Ljubenko Borović. U ime opštine Pljevlja prisutnima se obratio predsjednik Skupštine opštine Tarik Gadžović, dok je ime Opštine Kotor govorio sekretar Sekretarijata za razvoj i preduzetništvo Vladimir Bujišić, te predstavnici Udruženja Pljevljaka iz Beograda.

IMG-12aa0e75b3c1d34200f351329e85eaef-V-1

U muzičkom dijelu programa nastupio je bend Janka Ristanovića, folklorni ansambl ,,Nikola Đurković“, a prisutni su i ove godine uživali u nastupu komičara Dragana Sklendera Pela. Program je vodila Marta Borović, a svojim nastupima uljepšale su ga recitatorka Ksenija Tešović, gitaristkinja Sonja Tešović i vokalna solistkinja Isidora Nikolić.

U okviru manifestacije organizovani su i susreti boračkih organizacija Pljevalja i Kotora, a delegacija Saveza boraca NOR-a iz Pljevalja napravila je uzvratnu posjetu organizaciji iz Kotora.

Uokviru ove manifestacije, ispred tržnog centra Kamelija u Kotoru, tradicionalno su izloženi i pljevaljski proizvodi, rakija Trnovača i pljevaljski sir

Rakoja trnovaca kotor