Tuzilastvo Vijesti

Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, oštetila državu za 79.300 eura


Saopštenje: Pljevlja: Krivična prijava protiv jednog lica zbog KD zloupotreba položaja u privrednom poslovanju; oštetila budžet Crne Gore za iznos od oko 79.300 eura.

 Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivčnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Naime, službenici Odsjeka su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.N. (60) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je u svojstvu odgovornog lica – advokata, tokom 2014, 2015 i 2016. godine, zloupotrijebila položaj i prekoračila granice ovlašćenja, podnoseći javnim izvršiteljima sa područja Opštine Pljevlja, uz upotrebu neistinitih isprava – falsifikovanih punomoćja stranaka, više  predloga za izvršenje presuda u kojima je izvršni dužnik država Crna Gora. Ovi predlozi za izvršenje presuda su prethodno već bili izvršeni kod drugog javnog izvršitelja ili kod Osnovnog suda u Pljevljima.

Ona je na ovaj način, sumnja se, po osnovu naplate dva ili više puta istog glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 75.768 eura, dok su troškovi izvršnog postupka iznosili 3.534 eura. Na ovaj način je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 79.302 eura.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU