Vijesti

Bojović – Vujanovićevo Ništa govori sve o diskriminatorskom i ponižavajućeg tretmanu Pljevalja


Saopštenje za javnost

Posjeta takozvanog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića Pljevljima, prilikom obilježavanja 20. novembra, ima specifičan značaj za svakog Pljevljaka, ali u smislu konačnog razobličavanja politike centralne vlasti prema našoj opštini. U obraćanju Pljevljacima na Televiziji Pljevlja, čiji su radnici u opravdanom štrajku, Filip Vujanović je saopštio jedno veliko ništa. Vujanovićevo Ništa znači mnogo za sve građane Pljevalja kako bi se do kraja odredili prema katastrofalnim posledicama politike DPS-a u ovoj opštini. Upravo ovo Vujanovićevo Ništa govori sve o diskriminatorskom i ponižavajućeg tretmanu Pljevalja i Pljevljaka od strane centralne vlasti. Vujanovićevo Ništa govori sve i o planovima državne vlasti u Pljevljima, kada su u pitanju razvojni projekti i investicije. Doći u Pljevlja u svojstvu visokog državnog funkcionera a ne pomenuti nijedan konkretan projekat koji bi recimo trebalo da donese otvaranje novih radnih mjesta ili suzbijanje drastične zagađenosti predstavlja ponižavanje svih Pljevljaka. Očigledno, Filip Vujanović se u Pljevljima ponaša i govori onako kako on misli da Pljevljaci zaslužuju.

Valjda Pljevljake treba navići da je normalno da, kada dođe visoki funkcioner vlasti, apsolutno ništa konkretno ne kaže o problemima i pitanjima koji opterećuju život i ugrožavaju opstanak Pljevalja. Kao po matrici i ovog puta je nastupila jeftina demagogija, prosipanje magle i zamajavanje javnosti.

Šta imaju zaposleni u RTV Pljevlja od toga što je takozvani predsjednik države izjavio kako su lokalni mediji izuzetno vrijedni, gledani i slušani, kako im on daje poseban značaj i prema njima ima maksimalno poštovanje i kako je u saznanju da predsjednik opštine ima puno raspoloženje za dobru komunikaciju sa zaposlenima. Radnicima RTV Pljevlja ne treba nikakva komunikacija, već plate koje im po zakonu pripadaju, imajući u vidu da nisu primili već pet zarada. Pošto je Filip Vujanović iskazao zadovoljstvo zbog saradnje sa vladom koja je, kako kaže, ovdje u Pljevljima značajno uložila, da li pod time misli na još uvijek nedovršeni Dom kulture ili na uporno odbijanje državne vlasti da investira u toplifikaciju, ili na uništenu privredu i zapuštenu infrastrukturu. Ako se već usudio da saopšti kako je u poslednje četiri godine u Pljevlja navodno uloženo 26 miliona evra od strane Vlade i donatora, zašto nije rekao gdje i u šta je uloženo, jer taj novac Pljevljaci nisu vidjeli. Objavljujući vijest da kineska ambasada hoće da rekonstruiše most na Tari, Filip Vujanović je zapravo podsjetio i priznao da državna vlast za sve ove godine nije željela da uloži centa čak ni u rekonstrukciju ovog mosta, pa su se toga morali sjetiti Kinezi. Saopštio je i kako ga raduje ovakav napredak Pljevalja. Samo nije pojasnio da li je pod tim napretkom mislio na ogromnu nezaposlenost ili na katastrofalan prirodni priraštaj ili na masovan odlazak i trajno napuštanje Pljevalja od strane velikog broja mladih ljudi.

Nemamo dilemu da je Demokratski front progonjen upravo zbog toga što se od svog osnivanja snažno i iskreno bori protiv ovakve ponižavajuće demagoške prakse vladajuće garniture, kojom se zapravo kamuflira višedecenijska pljačka resursa i pljačka građana. Demokratski front je progonjen upravo zbog toga što je kao najjači politički subjekt najveći garant da će pljačkaški poduhvati u Pljevljima i širom Crne Gore biti procesuirani, kao i da će lopovi iz vlasti koji su u njima učestvovali, biti uhapšeni i kažnjeni onako kako zaslužuju. Uprkos neviđenom progonu i svim udarima, Demokratski front će svoju borbu odlučno nastaviti i privatnu državu Crnu Goru osloboditi i vratiti je njenim građanima, ali i njenom istorijskom identitetu.

Vladislav Bojović, predsjednik OO Demokratske narodne partije u Pljevljima i funkcioner Demokratskog fronta


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Bojović – Vujanovićevo Ništa govori sve o diskriminatorskom i ponižavajućeg tretmanu Pljevalja

  1. Građanin

    Bojović??? Može li neko reći šta je on u životu postigao , na kom polju, izuzev mržnje prema svemu što je Crnogorsko. „Intelektualac“ koji je bio u pelenama kada je preśednik Vujanović bio to što je i sada, roditelji mu oboje prosvetni radnici, smijem reći i uvaženi građani, a on pun mržnje. Ako je tako stručan, obrazovan, zašto ne ode negde da unovči to svoje znanje, neka se ne bavi političkim pamfletima. Valjda je kao tako obrazovan shvatio da te u politici danas ima, sutra nema, ili će i on polako napustiti poput drugih mu kolega, i prelećeti u demagoge, i opet sipati strelice mržnje, sa istim ciljem samo iz drugog bunkera.

  2. Rajan

    Demokratski front se od svog osnivanja jedino bori da nema Crne Gore niti Crnogoraca niti drugih njenih naroda sem Srba. Hocete li nam razvojne projekte u Pv donijeti ti, Mijo Lekic, Novica Stanic i slicna druzina koji su sve ucinili da ovaj grad dovedu na nivo sela. Ako je neko u stanju da ode do Cecenije i Kadirova i od svjetskih terorista trazi novac za rasturanje svoje drzave onda zaista mislim da je sramno izaci i reci bilo sta. Ako je Vujanovic rekao Nista vi ste zato rekli Sve i samo oni opsjednuti nevidjenom mrznjom prema Crnoj Gori mogu i dalje nekome nesto govoriti o projektima a organizovati ratove u svojoj zemlji.

Comments are closed.