Voli marketi Vijesti

VOLI i Mercator prihodovali više od Telekoma i Montenegro Airlinesa



Na spisku 100 najvećih regionalnih firmi prema prihodima po stanovniku u prošloj godini, koju je pripremio portal SEEnews, našlo se više crnogorskih kompanija.
Na rang-listi najvećih 100 kompanija u regionu po ukupnim prihodima, međutim, nema nijedne crnogorske.

Preduzeće sa pojedinačno najboljim rezultatima u Crnoj Gori je Elektroprivreda, sa prošlogodišnjim prihodom od 263,7 miliona eura, koja se našla na 10. mjestu, zahvaljujući rastu prihoda po stanovniku od 2,5 odsto, navodi se u izvještaju.

Privatni lanac trgovina Voli Trade napredovao je tri mjesta i sa prihodom od 201 milion eura, što je rast od 5,5 odsto, zauzeo 13. poziciju.
Među deset  crnogorskih kompanija sa najvećim prihodima u prošloj godini su i Mercator CG (126 miliona eura), HD Laković (120 miliona), Jugopetrol (117,4 miliona), Crnogorski telekom (93,3 miliona), Montenegro erlajnz (68,5 miliona), Telenor (67,5 miliona), Franca Marketi (64,8 miliona) i Mesopromet (53,1 miliona).

Izvor: Investitor.me

Pripremila,Slađana Gorgievska, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>