repka 1 Sport

Spremni za odbranu titule


PRESS KONFERENCIJA REPREZENTACIJE SPORTSKIH NOVINARA CRNE GORE UOČI PRVENSTVA JUGOISTOČNE EVROPE U MALOM FUDBALU

Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore spremna je za odbranu titule šampiona jugoistočne Evrope u malom fudbalu na Prvenstvu, koje će se od 10. do 14. oktobra održati u Staroj Pazovi kod Beograda, saopšteno je jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Udruženja sportskih novinara Crne Gore na stadionu Budućnosti. Po šesti put će se održati Šampionat jugoistočne Evrope u malom fudbalu za sportske novinare, a do sada su samo tri zemlje osvajale titule: Bugarska tri puta – 2012, 2014. i 2015, Rumunija 2013. i Crna Gora prošle godine na hrvatskom ostrvu Ugljan kod Zadra.

-Idemo u Srbiju kao šampioni jugoistočne Evrope da branimo titulu. Nadam se da ćemo se vratiti sa još jednim trofejom. Idemo da se družimo sa našim kolegama iz jugistočne Evrope, da razmijenimo mišljenja o detaljima i stvarima koje nas tište, koje „žuljaju“ sportsko novinarstvo, sportska takmičenja, uopšte, da damo neki doprinos kroz medije i neki odjek sa tog takmičenja. Ovi naši susreti su zamišljeni kao zajednička akcija sportskih novinara Balkana i jugoistočne Evrope da probamo da stišamo nerede, na, i oko sportskih takmičenja. Da pomognemo državama i organima koji se bave razvojem sporta i koji se bave otkrivanjem i suzbijanjem nedozvoljenih sredstava i njihovom upotrebom u sportu i sportskim kolektivima. Imali smo više od 15 sastanaka, predavanja, simpozijuma na ovu temu… Prije šest godina smo to naše druženje obogatili fudbalskim prvenstvom jugoistočne Evrope, koje je sada izbilo u prvi plan svojom masovnošću, kvalitetom i ozbiljnošću, rekao je predsjednik USNCG Veselin Drljević, uz zahvalnost za podršku Crnogorskom olimpijskom komitetu i njegovom predsjedniku Dušanu Simonoviću i Ministarstvu sporta, na čelu sa Nikolom Janovićem.

Selektor crnogorske reprezentacije Igor Ćulafić rekao je da je Crna Gora u poziciji da po prvi put brani titulu, i to u nikad jačoj konkurenciji.

Prvi put smo u prilici da branimo titulu, a svi znaju da ju je teže odbraniti nego osvojiti. Mi idemo u Staru Pazovu da pokušamo da je odbranimo. Sportski novinari su to zaslužili prošle godine u Hrvatskoj i moram reći da sam izuzetno ponosan zato što smo prva od reprezentacija sportskih novinara u mini fudbalu u jugoistočnoj Evropi koja je titulu osvojila na gostujućem terenu. Još ćemo biti ponosniji ukoliko uspijemo da je odbarnimo, opet, u gostima, rekao je Ćulafić. Svi igrači koji su i prošle godine bili u reprezentaciji sportskih novinara i učestvovali u osvajanju titule u Kukljici, i ovog puta su na spisku. Od novih imena jedino će izostati Bojan Šuković, koji zbog povrede nije u mogućnosti da putuje sa nama. Kao selektor, mogu reći da nijesmo obavljali neke posebne pripreme za ovo takmičenje, osim što smo tokom sezone imali učešće u Biznis ligi Crne Gore, gdje smo se kroz grupnu fazu i plej-of domogli četvrtfinala i gdje smo eliminisani, od ispostaviće se kasnije šampiona te lige, rekao je Ćulafić.

repka

Turska po prvi put na šampionatu

Selektor Igor Ćulafić je napomenuo da njegovi izabranici neće tako lako predati pehar.

– Na šampionatu će prvi put do sada učestvovati 10 reprezentacija. Debitovaće selekcija Turske, tako da ćemo imati mnogo jaču konkurenciju nego ranijih godina. U dosadašnjim nastupima kvalitetom su se izdvajale reprezentacije Bugarske, Moldavije, Rumunije,  Srbije i Hrvatske. Mi smo na startu bili nekako u drugom planu, pa smo se nametnuli borbenošću, jer nam je bilo potrebno vrijeme da se uigramo. Bili smo nepoznanica i sebi samima, ali došlo je vrijeme, prošle godine, da budemo šampioni… to se desilo kad smo dostigli željeni nivo i kad smo pokazali da borbenošću i odnosom prema igri i kvalitetom koji imaju pojedinci, iznad svih kapiten Ivan Ivanović i Vlado Perović, možemo da osvojimo titulu, rekao je Igor Ćulafić.