Naslovna Život Kuhinja Predlog za nedeljni ručak-Pileće šnicle sa slaninom i bijelim vinom

Predlog za nedeljni ručak-Pileće šnicle sa slaninom i bijelim vinom

0
Sastojci
  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 komada slanine
  • 100 ml bijelog vina
Način pripreme
  1. Piletinu očistite i izrežite na šnicle.
  2. U tavu stavite maslinovo ulje i na njemu ispržite slaninu.
  3. Izvadite je iz tave i na toj masnoći ispržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Slaninu izrežite na kockice, piletinu izvadite iz tave i vratite slavinu.
  5. Prelijte vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari.
  6. Sve prelijte preko pilećih šnicli i servirajte.

Prijatno:

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore