Naslovna Život Kuhinja Predlog za nedeljni ručak-Junetina u crnom vinu

Predlog za nedeljni ručak-Junetina u crnom vinu

0

Potrebno:

  • 300 g junećeg rozbifa
  • 3 glavice crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 200 ml crnog vina
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika masti
  • 2 kašike peršuna
  • ulje
  • 1 kašika brašna
  • 1 goveđa kocka za supu

 

Meso isecite na šnicle i istucite kuhinjskim čekićem. Posolite i pobiberite pa propržite na ulju obe strane, da uhvati malo koricu. Meso izvadite i ostavite na toplom.

U istoj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, pa dodajte vino i kuvajte na laganoj vatri 10 minuta da ispari alkohol.

Dodajte kašiku masti i isečene šampinjone na krupnije listiće i još malo propržite.

U 500 ml tople vode razmutite kašiku brašna i kocku za supu. Sipajte u sud sa šampinjonima, a onda dodajte i meso. Poklopiti sud i na laganoj vatri kuvajte dok meso ne bude mekano. Na kraju dodajte peršun.

Za prilog poslužite pirinač ili po vašoj želji.

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore