img_8488-04032016040547781 Život

Predlog za današnji ručak – Jagnjetina u kupusu




Jagnjetina se kuva vrlo polako u dobro zatvorenoj posudi, gotovo bez isparavanja, pa tako meso zadržava sve svoje sokove i mirise.

Sastojci

  • 600 gjagnjetine
  • 200 gcrnog luka
  • 500 gkupusa
  • 200 gparadajza
  • 150 mljogurta od obranog mleka
  • 2 čenabelog luka
  • so,
  • biber
  • mlevena crvena paprika
  • 150 mlbujona
  • 2 kašikeulja
  • 300 gcrnog hleba
Priprema

Na ulju propržiti naseckan crni luk, dodati na kocke isečenu jagnjetinu, beli luk i začine. Kupus iseći na rezance i dodati u posudu sa jagnjetinom. Naliti bujonom i kuvati 40-ak minuta. Paradajz iseći na kriške, dodati u posudu i kuvati još par minuta. Servirati na tanjir, preliti jogurtom i poslužiti uz crni hleb.

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>