DSC_2504 Život

Predlog za današnji ručak-Đuveč sa carskim rebrima



Potrebno:

  • 200 g crnog luka
  • 100 g praziluka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g pirinča
  • 450 g mešanog povrća za đuveč – Frikom
  • 500 g suvih carskih rebara
  • 500 g krompira
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • veza peršuna
  • 600-700 ml tople vode
  • Na ulju propržite crni luk, praziluk i beli luk. Dodajte pirinač a onda i Frikom đuveč. propržite 10 minuta. Na kraju stavite rebra isečena na parčiće, krompir, začinsku papriku, suvi začin i iseckan peršun. Sve dobro promešajte i sipajte u tepsiju ili pekač. Nalijte 600-700 ml tople vodu i pecite 2h na 200 °C.Napomena: Nakon 30 minuta izvadite tepsiju iz rerne, promešajte dobro i vratite da se dopeče.

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>