Naslovna Život Kuhinja Predlog za današnji ručak-Bajadera od piletine

Predlog za današnji ručak-Bajadera od piletine

0

Sastojci:

  • 2 filea pileceg bijelog mesa

  • 2oo gr kackavalja

  • 300 gr suhog mesa

  • 1 kom pavlaka

  • 2 kom jaja

  • 3 cena bijelog luka

  • 5 kasika senfa

Priprema:

  1. Snicle izlupati i vrlo malo posoliti, poredati u podmazan vatrostalni ili djuvec pleh.

  2. Premazati senfom i dobro izgnjecenim bijelim lukom.

  3. Preko senfa narendati kackavalj.

  4. Poredjati suho meso, opet premazati senfom, sada poredjati kackavalj u listicima.

  5. Izmutiti jaja i pavlaku i preliti preko kackavalja.

  6. Bajadaru peci 30 min na 200°. Ostaviti da se ohladi i seci kao bajaderu.

  7. Ako ne mozete cekati da se ohladi sijecite na kocke i sluzite uz salatu.

Prijatno:

 

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore