Ulicni sah (1) Vijesti

Otvoreno igralište za ulični šah


Projekat uličnog šaha je sve popularniji u mnogim gradovima u regionu. Igralište za ulični šah na platou ispred SC Ada otvoreno danas  zajednički je projekat opštine Pljevlja i Šahovskog saveza Crne Gore.

Lokacija igrališta „Uličnog šaha“ je na velikom kružnom platou ispred sportskog centra ,,Ada’’ na kojem su iscrtana popularna 64 polja na 23 m2. Pored šahovskog  polja, između klupa su postavljena dva otpremna sandučeta za smještaj figura. Ključevi za sandučad nalaziće se u prostorijama Šahovskog kluba osnovnih i srednjih škola.

Igralište za ulični šah otvorio je Radojica Grba, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore.

„Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa lokalnom upravom zamislio je i ostvario ideju, i danas imamo jedan divan šahovski kutak na kome će se nadamo se okupljati najmlađi zajedno sa najstarijima i družiti se i uživati učarima šahovske igre“, rekao je Radojica Grba i ujedno se zahvalio sponzorima koji su: Skip komerc E, Orion, Opština Pljevlja, RTV Pljevlja i Šahovski savez C.G., kao i Šahovski klub osnovnih i srednjih škola kao nosilac ove ideje, sa svojim protagonistima Zoranom Radoševićem i Savom Bakračem.

Ulicni sah (3)

Ulicni sah (2)

Ulicni sah

Za realizaciju projekta nisu bila potrebna velika finansijska sredstva.

„Projekat je manji, po finansijskim sredstvima i po obimu ali ništa manje značajan za grad. Mislim da je značajan i za omladinu, za srednju populaciju i za penzionere, koji će uživati u ovom prelijepom ambijentu. Izabrali smo ovu lokaciju ispred „Ade“ jer je prostor koji odgovara svima, zaklonjen je i u prelijepom ambijentu. Uradili smo ovaj projekat na inicijativu ljubitelja šaha, kao Opština prihvatili smo i uradili projekat u saradnji sa šahovskim savezom koji je donirao figure. Polja nisu klasična crno-bijela, već tamno  bordo i svijetlo siva da bi se uklopila u arhitektonsku cjelinu. Sve jako lijepo izgleda a i sugrađani su zadovoljni!“- kazala je Emina Salihović,  menadžerka opštine Pljevlja

Prvu partiju šaha na igralištu odigrali su Berina Ajanović i velemajstor Milan Draško.

Pripremila, Nataša Knežević učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “Otvoreno igralište za ulični šah

  1. MEDIJI

    Lijepo i fina uvertira pored svih infrastrukturnih objekata koje su urađenih u 2017.godini što se tiče sporta, samo nas interesuje kakav je doprinos RTPV pošto su isti navedeni kao sponzori, jer ako radnici ne primaju platuu , i da njihov menadžment nema novca ističući to u izjavama svakodnevno, da li je isti donirao novac, ili se promoviše kao sponzor ne dajući ništa. Medijski sponzor – možda , ali to su redovne aktivnosti koji treba da sprovodi ovaj medij????? Eto toliko??? Ali svakao svaka čast svima koji pomažu da naš grad dobije i ovakav vid jedne vrste „atrakcije“ za naše građanje.Bravo i sve čestitke, počinjemo lišiti na grad.

Comments are closed.