t Najnovije vijesti

Održana pozorišna predstava „Tmuša: tako mi srca“


U  sali Doma vojske 4. oktobra 2017. godine u 20:00 časova odigrala se  predstava „Tmuša:tako mi srca“ Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje, tekst je napisala Snežana Gnidić, a rediteljka Sunčice Milošević.
t1

Ova prestava  govori o društvenom i istorijskom kontekstu od polovine do kraja 20 vijeka u kome je živio književni stvaralac iz Prijepolja Vladislav Veselinović Tmuša.

t2

„Prestava je nastala povodom istraživanja jednog zaboravljenog Prijepoljskog pisca kojem su sproveli Dom kulture, Muzej i Gradska biblijoteka u Prijepolju. Ovo je jedno od Tmušinih djela. Malo je biografskih podataka, a mi smo pokušali  da konstruišemo njegov život i važne događaje njegovog života, ali i da prikažemo kontekst tog vremena u kome je on živio. Njegovu ličnu sudbinu i sudbinu čitavog balkana čije je on bio deo“ rekao je glumac Damir Rondić koji glumi lika Tmušu u ovoj predstavi.

t3

Od glumca Damir Tmuše saznajemo da Amatersko pozorište svake godine radi od jednu do dvije pozorištne prestave za odrasle, a ove godine su rađene i dvije dječije predstave.

t5

Autorka,Slađana Gorgievska, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.