Asitivna tehnologija dnevni centar Zračak nade

Obuka za korišćenje asistivne tehnologije


JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju ”Pljevlja” u okviru IPA projekta“Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život djece i mladih sa smetnjama u razvoju „, organizovao je obuku za primjenu Asistivne tehnologije u radu sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Voditeljke obuke bile su Mirjana Lazor, pedagog i Nevena Ivković, AT tehničar iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje ”Milan Petrović” iz Novog Sada.

Dvodnevnoj obuci su prisustvovali stručni radnici i stručni saradnici iz Dnevnog centra i NVU ”Zračak Nade”, stručni saradnici i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola, kao i korisnici Dnevnog centra i Zračka Nade.

Dnevni centar Pljevlja je u okviru projekta nabavio asistivnu tehnologiju i razvio softver za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju kako bi pružali podršku u procjeni potreba djece za asistivnom tehnologijom, a logoped i informatičar mogu da pruže podršku djeci u primjeni asistivne tehnologije u svakodnevnom radu.

Asitivna tehnologija dnevni centar 2

Asitivna tehnologija dnevni centar 3

Projekat implementiraju Dnevni centar „Pljevlja“ i OŠ „Dimitrije Tucović” iz Čajetine kao jedan od 5 odobrenih projekata u okviru 3. Poziva za projekte prekograničnog  programa Srbije i Crne Gore. Realizacija projekta će biti značajno podržana od strane lokalnih partnera – Javna ustanova Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Berane, Gimnazija „Tanasije Pejatović“, Udruženje roditelja djecesa smetnjama u razvoju „Zračak Nade”, Udruženje građana Zlatiborski krug i Osnovna škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju  „Miodrag V. Matić“.