pv1 Vijesti

Đačić ugostio građane koji investiraju u Pljevlja


U Pljevljima je trenutno u izgradnji oko 3.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnih objekata, a pet predstavnika onih koji u ovom trenutku ulažu u izgradnju u našem gradu primio je predsjednik opštine Mirko Đačić. On je istakao važnost njihovih ulaganja, napominjući kako svi imaju urednu dokumentaciju sa opštinom, građevinske dozvole, i što je, prema njegovim riječima najvažnije, svi su odlučili da svoj novac ulože u Pljevlja.

Đačić je u svom kabinetu ugostio predstavnike porodica Milić – koji grade stambeni objekat sa tri etaže površine 100 metara kvadratnih, Knežević – grade stambeno poslovni objekat površine 150 metara kvadratnih, Džogaz – grade stambeno poslovni objekat površine 320 metara kvadratnih, Durutlić – grade stambeno poslovni objekat površine 740 metara kvadratnih i Vilić – grade stambeno poslovni objekat površine 770 metara kvadratnih.

Prema Đačićevim riječima, njihove investicije su važne za Pljevlja, zbog toga što su, u vremenu u kom je demokrafska slika našeg grada jako loša i dok oni koji imaju novac uglavnom ulažu u veće gradove, oni odlučili da grade u užem gradskom jezgru.

– Prolazeći tim lokacijama primijetili smo da se grade ozbiljni stambeno poslovni objekti. Oni su svi obezbijedili projektnu dokumentaciju, svi zidaju ozbiljne objekte, a ovi ljudi koji žele da se Pljevlja razvijaju, a ne da stagniraju. Imponuje nam to što su oni odlučili da novac ulože u svoj grad, a ne da ga iznose ka većim sredinama – istakao je Đačić.

Predsjednik opštine prisutnim investitorima uručio je progodne poklone.

Pripremila,Slađana Gorgievska, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.