TE Vijesti

Da li će Pariski sorazum zaustaviti projekat gradnje drugog bloka TE?


Skupština Crne Gore usvojila je danas na Cetinju Predlog zakona o potvrđivanju Pariskog sporazuma.

Sporazum predviđa smanjenje emisije štetnih gasova za jos 30 odsto. Istovremeno je otvoreno pitanje da li će primjena sporazuma zaustaviti projekat gradnje drugog bloka termoelektrane u Pljevljima. Poslanik DPS-a Predrag Skulić rekao je da drugi blok termoelektrane u Pljevljima „treba i moramo da gradimo“.“Čini mi se da tu odluku Vlade Crne Gore niko ne može dovesti u pitanje, ni sa ekološkog, niti sa energetskog stanovišta. Sad imamo dovoljno razvijene ekološke standarde, da izgradnja drugog bloka će pomoći da se riješi pitanje zagađenja Pljevalja“, rekao je Sekulić na sjednici parlamenta.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Da li će Pariski sorazum zaustaviti projekat gradnje drugog bloka TE?

  1. Aleksa

    Bravo bivsi ministre ekologije! Prevazisao si i bajke brace Grim. Sadasnja potrosnja je 6.000 tona, drugi blok bi trosio najmanje jos 6.000,dakle 12.000 tona dnevno spaljenog uglja koji bi poboljsao ekolosku situaciju u Pljevljima.
    Da li u ovu glupost moze iko normalan povjerovati?

Comments are closed.