Naslovna Vijesti Društvo Sjutra premijera spota i pjesme “Pali snovi”

Sjutra premijera spota i pjesme “Pali snovi”

0

Reperi iz Pljevalja, Ermin Aljićević-Alja I Crnogorac u saradnji sa Nenadom Marinkovićem-Shonetom, reperom iz Beograda, snimili su  pjesmu “Pali snovi”. Nakon snimanja pjesme snimili su i spot.

U razgovoru za PVportal, otkrili su otkud ideja za saradnju i planove za budućnost.

Otkud  ideja za saradnjom?

Crnogorac: –Sasvim slučajno.

Alja: – Ja sam slušajući ritam ove pjesme u studiju, zamislio kako bi mogla ova pjesma da izgleda. Tog dana sam zovnuo Crnogorca kod sebe u studio, i pustio mu moj dio pjesme koji sam snimio i njemu se jako svidjela matrica i moj vers i priča o čemu govorim u toj pjesmi.Predložio sam mu da napravimo saradnju i da napiše tekst i snimi vokale svoje. On je pristao i kompletirali smo pola pjesme. Onda sam razmišljao ko bi mogao refren da dobro odradi. I drugu noć sam se dopisivao sa Nenadom Marinkovićem Shonetom, gdje sam mu poslao da čuje pjesmu i odmah mu predložio da snimi refren. On je pristao,i snimio je i to je veoma jako ispalo i sklopila se priča kakvu smo očekivali.

Shone: –Sa Erminom se znam dugo godina u nazad. I radimo iste stvari i mislim da je logično da padne saradnja.

Pali snovi - najava 1

Koja je poruka pjesme?

Crnogorac: –Da pratiš svoje snove I ne odustaješ od njih!

Alja: –Poruka pjesme je da se moramo boriti i kad je najjteže. Da moramo samo trudom ostvariti svoje ciljeve. Da novac i bogastvo nisu toliko značajni, koliko je značajan rad. Čovjekov trud. I sve što stekne svojim trudom, on je taj koji najviše vrijedi. Poruka je da omladina shvati u kakvim okolnostima živimo, i koliko je bitno da zajedno svi u miru i slogi postignemo ono što želimo, a to je uspjeh

Shone: – Poruka pesme je da ne treba odustati nikada od svojih snova.

Kakvi su planovi za budućnost?

Alja:Planovi za budućnost su ogromni. U oktobru imam da snimim još jedan spot u saradnji sa Kalimerom, pjesma se zove Budućnost. Želim da obradujem moje Pljevljake, a to je da sam prošao predaudiciju “Ja imam talenat” i da ću opet se takmičiti na jesen. U planu je nova saradnja sa Nenadom Shonetom i jedan dobar spot najavlujemo u komercijalnom stilu. I u maju sledece godine planiram spot za skoro izbacenu pjesmu “Aj mene lozi”, spot u Budvi. Koja broji dosta pregleda na jutjubu.

Crnogorac: –Planiram snimanje novih pjesama, spotova, otvaranje jutjub kanala i novi album.

Svjedoci smo da u vremenu i društvu  u kojem živimo sve manje osoba odlučuje da se bavi repom. Zbog čega?

Alja:Zbog toga što je zavladao novi zvuk, a to je komercijala. Takodje sam isto i ja snimio pjesmu kako sam naveo komercijalniu i publici se dopada. Mnogi pojedinci nas osuđuju, što smo prodali rep. Rep je temelj svega što sam uradio ovih 13 godina. I dalje ga radim, ali nisam ga prodao. Rep je škola koja se uči cjeli život i živi se.

Crnogorac: –Zbog para.

Shone:Sve manje ljudi se bavi repom iz razlog što ne može da se monetizuje taj žanr muzike na Balkanu, van bi bila to druga priča, ali ovde je ljudima postavljen mentalitet slusanja na „nesto brze“.

Možemo li očekivati zajednički nastup u Pljevljima?

Crnogorac: –Naravno.

Alja: Možete, radimo na tome i to da se desi.

Shone:  –Naravno, uvek može da bude neki nastup u Pljevljima, kao i ostalim gradovima, Crne Gore i Srbije.

Premijera pjesme i spota je zakazana za sjutra u 20:00 sati, na jutjub kanalu “Bladde Production TV”.

Spot za pjesmu je sniman na nekoliko lokacija u Pljevljima.

Autor, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore