suvozid5-1024x768 Vijesti

Radovi u završnoj fazi


Nakon pripremnih radova na izgradnji zida, radovi na izgradnji  su počeli početkom avgusta. Vrši se rekonstrukcija zida zbog dotrajalosti. Uklanja se potporni stari zid, takozvani suvozid, radi se novi zid. Pripremni  radovi su bili malo komplikovani zbog vode i mekoće terena, nakon toga teku planiranom dinamikom.

Cilj je da se uradi novi zid, jer stari suvozid koji je rađen šezdesetih godina je  počeo  da se obrušava.On drži  ovu među, iza je jaz, koji vodi  vodu na ribnjak.Imaće jedna površina koja će da služi za šetanje, možda i postavljanje određenog  broja klupa. Dužina zida je 88 metara a visina do1.50. Koristimo postojeći kamen koji očistimo a nešto će se kamena uzeti za lice zida.  Radovi teku nesmetano , mi smo zadovoljni i mislim da će se najveći dio posla završiti u toku septembra.Biće i izlivanje ploče koja će vezati  jaz i popločati  sa kamenom, tako da ćemo dobiti jedan objekat. Posle čišćenje korita , biće nasipanje sitnog šljunka  i to je to. Postoji mogućnost da se ribnjak opet osposobi za mriješćenje pastrmke potočare“- rekla je Olgica Otašević, rukovodilac radne jedinice Zelenila.

Radnici koji su izvodili radove bili su raspoloženi ali nijesu bili spremni za priču jer kako jedan reče“ da ne gube vrijeme bolje da rade, a šefica im daje volju za rad“.

Izvođač radova je DOO“ Čistoća“ Investitor: Direkcija za izgradnju investicija Pljevlja. Vrijednost radova je 32 hiljade evra.

 Autorka: Čepić Ljiljana, učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“ koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavod za zapošljavanje Crne Gore

 

Final Thoughts

Overall Score 0