1-14-1000x555 Vijesti

Premijer Marković na svečanosti Dana rudara: Vi ste stub energetske stabilnosti CG, Vlada radi na povećanju investicija u rudarstvo


Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rudarima u Pljevljima da Vlada cijeni njihovu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede, da su rudari stub energetske stabilnosti Crne Gore jer je eksploatacija uglja u Pljevljima jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori da Vlada predano radi na uvećanju investicija u rudarstvo i time povećanja životnog standarda rudara.
-Koristim priliku da rudarima uputim najiskrenije čestitke uz izraze poštovanja rudarskom pozivu, koji je jedna od najtežih i najzahtjevnijih profesija u našoj privredi. I da poručim da Vlada cijeni vašu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede. … Rudari su stub energetske stabilnosti naše Države, a vaši rezultati značajno učestvuju i u njenom industrijskom razvoju. Eksploatacija mrko-lignitnog uglja iz pljevaljskih ležišta je jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori. … Predano radimo da uvećamo investicije u rudarstvu i da kroz unapređenje poslovnih prilika povećamo broj zaposlenih radnika, i njihove zarade. A to će direktno uticati na uslove rada i životni standard naših rudara i njihovih porodica – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković u Pljevljima na Svečanoj akademiji povodom Dana rudara Crne Gore.
GetImage
Premijer je rekao da Crna Gora raspolaže značajnim rezervama uglja, prvenstveno u pljevaljskom i beranskom basenu, zalihama boksita na jugozapadu zemlje, i rezervama olovo-cinkanih ruda uglavnom i rejonima Ljubišnje i Bjelasice.
-Dakle, Crna Gora ima komparativne prednosti za dalji razvoj ove djelatnosti, ali on mora imati održivu i dugoročnu viziju. Samo odgovorno planiranje garantuje domaćinski odnos prema našim zajedničkim dobrima, koja su na raspolaganju i ovoj, i generacijama koje dolaze – rekao je predsjednik Vlade.
Premijer je zaključio da je potrebno uložiti dodatne napore kako bismo pametno iskoristili resurse kojima raspolažemo.
-Zbog toga nam je neophodna svakodnevna posvećenost poslu, a Vlada će naći načina da i ova pitanja zadrži u vrhu svojih prioriteta – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković u Domu Vojske u Pljevljima na Svečanoj akademiji povodom Dana rudara Crne Gore.
Svečanoj akademiji prisustvovali su, među ostalima, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i rukovodstvo Pljevalja na čelu sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem i predsjednikom Skupštine opštine Tarikom Gadžovićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Premijer Marković na svečanosti Dana rudara: Vi ste stub energetske stabilnosti CG, Vlada radi na povećanju investicija u rudarstvo

 1. Salabajzer

  Da se poveca proizvodnja uglja,struje,broj oboljelih,broj odseljenih iz Pljevalja …
  A da valda razmotri otvaranje jos jednog Brezovika ? Dje cemo svi stati dolje ?
  Na groblju nam tijesno postalo.


 2. Sve šarlatan do šarlatana…sve odlično sve super , a radnici su toliko spušteni na nivo maltene čistačica.
  Samo znaju oni koji svakodnevno udišu zemljina isparena , isparenja uglja, prašine ispusnih gasova dampera idr kako im je.
  Premijeru sjedi u kop i provedi jedan dan 8 sati kao i ovi mučenici što će 1000% oboljeti i već oboljevaju od kojekakvih bolesti,a vratite se nazad i prisjetite kako je nekad ova „JAKA“ firma imala kuhinju pa su se radnici bar na neki način okrijepivali uz hranu sa kašike.. Danas ih tjerate da jedu suvu hranu i to gdje se zateknu.
  Sram da bude kompletan kolektiv!!!! A zarade koje ste doveli na nivo čistačice da VAS SRAM BUDE PO 100 PUTA!!!!!!!!!!!

Comments are closed.