djacic u posjeti islamskoj zajednici Vijesti

Predsjednik Opštine u posjeti Islamskoj zajednici


Povodom Kurban Bajrama predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić posjeti0 je Islamsku zajednicu i rukovotstvu čestitao Kurban Bajram. Nakon razgovora o saradnji lokalne samouprave i Islamske zajednice predsjednik je obišao radove na haremskom zidu oko džamije.

„Koristimo priliku da neposredno u prostorijama Islamske zajednice u Pljevljima, efendiji Kadribašiću, predsjedniku Musliću i ostalim ljudima iz Islamske zajednice čestitamo ovaj veliki praznik, Kurban Bajram, da im poželimo zdravlje, sreću i napredak i da nastavimo da gradimo te dobre medjuljudske odnose u našem gradu kako bi u svim pravcima napredovali. Dokaz napretka je, posle višemjesečnih napora u zatvaranju finansijske konstrukcije i stvaranju uslova da se završi haremski zid Husein pašine džamije, imamo konkretan rad. Izvođač je uveden u posao, investicija je obezbijeđena  u potpunosti zahvaljujući Turskoj vladinoj organizaciji TIKA, odnosno Organizaciji za međunarodnu saradnju, gdje je kompletna finansijska konstrukcija osmišljena, zaključena i zatvorena i stvoreni su uslovi da se ovi radovi završe. Radovi su početi na vrijeme, ima još dosta od građevinske sezone. “ – rekao je predsjednik Đačić

Samir efendija Kadribašić je rekao da je zadovoljan saradnjom sa lokalnom upravom kao i na tradicionaloj posjeti za vrijeme praznika.

Radove na haremskom zidu izvodi italijanska firma STAR HAUS koja je radila i rekonstrukciju sahat kule u Podgorici.

Pripremila, Nataša Knežević, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

4 comments on “Predsjednik Opštine u posjeti Islamskoj zajednici

Comments are closed.