paprikaš Život

Predlog za nedeljni ručak-Fini pileći paprikaš


Sastojci:

  • 700 gr pilećeg mesa
  • 1 kg krompira
  • 2 veća crvena luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 velike mrkve
  • 2 kašike margarina
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike crvene paprike
  • so, biber, vegeta, lovorov list
  • 50 gr paradajz pirea
  • 2 l vode

Priprema:

  1. Luk i jedan i drugi samljeti na mašinu, te staviti u veću šerpu sa margarinom da se dinsta. Kada je luk omekanio, dodati mrkvu i dinstati još 5 minuta.
  2. Dodati očišćenu i opranu piletinu koju smo prethodno isjekli na sitnije komade i dinstati dok ne počne dobijati finu boju.
  3. Dodati brašno i papriku i brzo mješati uz dodavanje pomalo vode (da ne budu grudvice, vodu odma pripremi). Dodati sve začine i paradajz i pustiti da prokuha. Krompire isjeći na veće kocke i staviti zajedno sa piletinom.
  4. Poklopiti i pustiti da lagano krčka 40 minuta dok se krompir ne skuha.
  5. Posuti sušenim peršunom odozgo kada je gotovo. Uz ovo uvijek ide fino kisela salata ili cvekla.

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore