14448893_1335267396484217_4240673875490006499_n Život

Predlog za današnji ručak-Kraljevski sos za sočnu piletinu


SASTOJCI:

1 kašika putera
malo maslinovog ulja (može i obično)
komadi piletine …
500-600 gr. šampinjona
2-3 cena bijelog luka
100 ml. kisele vode
250 ml. pileće juhe ili vode
2 kašike senfa

 

100 ml.pavlake za kuvanje
malo peršuna
so,biber I vegeta

PRIPREMA:
Meso operete i  posušite.
Meso pospite sa malo začina.
Šampinjone prepolovite ili isjecite na cetvrtine.
Bijeli luk sitno isjeckajte.
Kad je sve spremno možete početi sa pripremom
U tavu stavite puter i  ulje pa zagijati
Meso stavite na vruću masoću i pržite sa svih strana dok ne dobije malo bojice.
Kad je meso dobilo boju maknite ga na tanjir.
Na istoj masnoci propržite šampinjone i bijeli luk.
Dodajte senf i kiselu vodu ,promješajte i prokuhajte.
Meso vratite u tavu sa šampinjonima,zalite juhom ili vodom i kuhajte na lagaoj temperature oko 15 minuta.
Ako gljive zalijete običnom vodom dodajte im malo začina ako juhom mislim da vam nece trebat.
Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje,prokuvajte,pospite persunom i maknite sa šporeta.
Servirajte sa pire krompirom ili rižom.
Ako je sos rijedak možete zgusnuti sa malo gustina ili brašna izmućenog u hladnoj vodi,dodajte sosu,promješajte i prokuhajte.

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore