POLICIJA Vijesti

Policajac osumnjičen da je prijetio i vrijeđao po nacionalnoj osnovi


Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv L.J. zato što se dana 24. februara 2017. godine oko 20.30 časova, u jednom ugostiteljskom objektu, koji se nalazi u Pljevljima, na javnom mjestu, van službe prijetio i vrijeđao sugrađane po osnovu nacionalne pripadnosti, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u rješenju o pokretanju postupka, on se time ponašao suprotno Kodeksu policijske etike.

“On je kao gost ugostiteljskog objekta vrijeđao Š.G., upućujući joj uvredljive i prijeteće riječi, nakon čega je izašao iz objekta, otišao do svog vozila i vratio se. Time je izazvao osjećanje ugroženosti kod imenovane, zatim je oko 21.30 časova po osnovu nacionalne pripadnosti vrijeđao lice S.E. upućujući mu uvredljive i prijeteće riječi, čime je izazvao osjećanje ugroženosti kod imenovanog, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima (ponašanje u službi ili van službe suprotno Kodeksu policijske etike)” navodi se u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka.

Pripremio, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Izvor: Dnevne novine


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

3 comments on “Policajac osumnjičen da je prijetio i vrijeđao po nacionalnoj osnovi

 1. Petar

  Mora da im je tamo našao nekakvu drogu a da bi prikrili suštinu sad nesretnog policajca vjerovatno terete za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i pretpostavljam nazivaju ga četnikom.

  • s mile

   Pedar. Prije ce biti da je taj tvoj pulen bio drogiran. Inace ti uvek branis pogresnu stranu. sve vidis naopako. mora da si se naopako i rodio. A ovog odmah najuriti iz sluzbe pa nek ide u brda i preti vranama dok ne naleti na majstora. junak na zene. pu pu..

  • DD

   Prije pisanja ostrascenih i jednostranih komentara pokusajte da dodjete do istinite i prave informacije o dogadjaju a ne da nagadjate i ogovarate kao najobicnije babe

Comments are closed.