marihuana Vijesti

Pljevljaci uhapšeni zbog gajenja kanabisa


Pronađena opojna droga je, kako je saopšteno, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga

Pljevaljska policija uhapsila je V.Đ. (42) i J.Đ. (64) iz tog grada zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaščena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Službenici Odsjeka, OGB Pljevlja i CB Pljevlja su, 01.09.2017. godine, postupajući po operetivnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštu u Bijelom Polju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana, porodične kuće i drugih prostorija koje koristi V.Đ. (42) iz Pljevalja i J.Đ. (64) iz Pljevalja. Prilikom pretresa imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće, u selu Brvenica, policijski službenici su pronašli 144 zasađene stabljike, visine 3 metra, za koje se sumnja da su stabljike kanabisa od kojih se proizvodi opojna droga marihuana. Pronađene stabljike su izuzete sa lica mjesta, kao i drugi tragovi, i biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja“, navode iz policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji je naložio sa se V.Đ i J.Đ. privedu.

Pripremila, Nataša Knežević, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore