KK Pljevlja . KK Rudar 10 septembar 2017 Sport

Pljevlja bolja od Rudara


Kvalifikaciona utakmica za plasman u  juniorsku „Super ligu Crne Gore“

KK „Pljevlja“ – KK „Rudar“ 72:65 ( 18:26, 17:14, 23:5, 14:20)

Dvorana S.C. „Ada“. Gledalaca oko 250. Sudije: B.Raičević(Bijelo Polje), K. Gušmirović(Bijelo Polje) i B.Šćekić(Berane)

Pljevlja: Delić 8, Sokić 3, Terzić M. 2, Stanimirović 16, Terzić S. 3, Radenović 2, Šubarić 2, Džogazović 36.

Rudar: Preradović 4, Furtula 25, Vuković 2, Marković 14, Aranitović 7, Manojlović 3, Šljivić 2, Vemić 2, Novaković 4, Rosić 2.

Košarkaši Rudara su bolje otvorili utakmicu i prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa osam poena prednosti. U drugoj četvrtini, košarkaši Pljevalja su zaigrali bolje. Pravili su manje grešaka i dobili četvrtinu sa tri poena prednosti. Prvo poluvrijeme je pripalo košarkašima Rudara, koji su na odmor otišli sa pet poena prednosti. Nakon poluvremena, u tećoj četvrtini potpuno druga slika na parketu. Košarkaši Pljevalja su zaigrali bolje, disciplinovanije u odbrani i sigurnije u napadu. Prvih pet minuta nastavka u potpunosti je pripalo košarkašima Pljevalja. Oni su napravili seriju 13:0 i preokrenuli rezultat utakmice u svoju korist. Sa druge strane, košarkašima Rudara u nastavku bilo je potrebno pet minuta da postignu koš. Njihova igra u prvih pet minuta treće četvrtine se raspala, pravili su veliki broj grešaka, a šut ih nije poslužio. Pljevlja su dobila treću četvrtinu sa 18 poena razlike. U četvrtoj četvrtini košarkaši Rudara, pokušali su da nametnu svoju igru, zaigrali su bolje i smanjili rezultatski zaostatak. Ali do rezultatskog preokreta nisu uspjeli da dođu. Košarkaši Pljevalja uz mali pad u igri, iskontrolisali su četvrtu četvrtinu i rutinski priveli utakmicu kraju.

Rezultat na kraju KK „Pljevlja“ – KK „Rudar“ 72:65 ( 18:26, 17:14, 23:5, 14:20).

U pobjedničkom timu briljirao je Džogazović sa 36 poena, a interesantno je da nijedan nije postigao u prvih deset minuta. Najbolji pratioc MVP-ju susreta bio je Stanimirović sa 16 koševa.

U ekipi Rudara istakli su se Furtula sa 25 i Marković sa 14 pogodaka.

Ovom veoma vrijednom pobjedom košarkaši Pljevalja, izborili su plasman u   juniorsku „Super ligu Crne Gore“.

Autor, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore