oslobadjanje-poreza-1-1000x555 Vijesti

Naplata poreskih prihoda u avgustu četiri odsto veća


Ukupna naplata poreskih prihoda u avgustu je iznosila 91,34 miliona EUR, što je četiri odsto više nego u uporednom periodu prošle godine i 1,5 odsto iznad planirane, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). 

Predstavnici PU su kazali da je naplata poreza na dodatu vrijednost u avgustu iznosila 24,6 miliona eura, a poreza i doprinosa na primanja zaposlenih 57,96 miliona eura.

„Sinergijski napori svih službi u PU, naročito poreske inspekcije koja je pratila rad preduzeća na terenu, uticali su na naplatu poreskih prihoda tokom ljetnje tursitičke sezone“, rekli su iz PU.

Oni su dodali da je ukupna naplata poreskih prihoda u periodu od juna do avgusta iznosila 255,63 miliona EUR, što je 14 miliona više nego u uporednom periodu, odnosno sedajm miliona iznad planirane.

Iz PU su saopštili da je naplata poreza na dodatu vrijednost iznosila 58,53 miliona eurai bila je dva miliona EUR veća nego u prošlogodišnjoj sezoni.

„Kada su u pitanju efekti inspekcijskog nadzora, treba navesti da je poreska inspekcija u toku sezone obavila 3,75 hiljada provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika, kao i da su zbog utvrđenih nepravilosti izdata 753 prekršajna naloga ukupne novčane vrijednosti 1,76 miliona EUR“, navodi se u saopštenju.

Mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti zatvaranjem objekata izrečena je kod 55 poreskih obveznika, od čega je 15 iz Kotora, 13 iz Ulcinja, 12 iz Budve, devet iz Bara, a po tri iz Herceg Novog i Tivta.

„Podsticanjem dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa, ali i kontrolama i primjenom prinudnih mjera za naplatu tekućih i reprogramiranih obaveza, PU očekuje da će do kraja godine nastaviti s unaprijeđenjem stepena poreske discipline i da će uspjeti da ostvari plan naplate za ovu godinu od skoro 950 miliona EUR“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: CdM.me

Pripremila, Nataša Knežević učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “Naplata poreskih prihoda u avgustu četiri odsto veća

  1. Petar

    Što u ovoj državi nema vijesti npr ,,industrijska proizvodnja već petu godinu bilježi rast od preko 10%“nego samo vijesti o cijeđenju suve drenovine a ako nema veće novostvorene vrijednosti kao što nema onda navališ da krv piješ ovome što nekako jedva opstaje i još se hvališ time.

Comments are closed.