Naslovna Vijesti Društvo Memorijal „Vukasav Abazović-Aba“

Memorijal „Vukasav Abazović-Aba“

0

U nedjelju na strelištu „Ivanova polja“, takmičenje u lovnom streljaštvu.

Memorijal „Vukasav Abazović-Aba“ počeće u 9 sati, a sudeći po broju prijava očekuje se veliki broj takmičara. Ljubitelje lovnog streljaštva očekuje zanimljivo takmičenje na kome će nastupiti najbolji iz Crne Gore, jer će ovo takmičenje ujedno biti i sedmo kolo Kupa Lovačkog savzea Crne Gore. Takođe u okviru sedmog kola Kupa održaće se opštinsko takmičenje lovaca članova lovačkog društva  „Pljevlja“  iz Pljevalja.

Lovci će takmičiti u gađanju mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, po međunarodnim propozicijama, a takmičenja će se održavati se u skladu sa pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Crne Gore.

Prema pravilima Lovačkog saveza Crne Gore na takmičenju mogu učestvovati svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, koji su članovi Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  imati oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu.

Takmičenje na Ivanovom polju kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima će Lovački savez Crne Gore dodjeliti prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.