malina-srbija-izvoz-druga-u-svetu NVO

Maline za OSI iz Pljevalja i Bijelog PoljaNVO „Da zaživi selo“ realizuje projekat „Ekonomsko osnaživanje OSI na seoskog području Pljevalja i Bijelog Polja kroz osposobljavanje za proizvodnju malina“, podržan od strane Zavoda za zapošljavanje CG kroz finansiranje projekata zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Cilj projekta jeste podsticanje i socijalna uključenost OSI na seoskom području Pljevalja i Bijelog Polja kroz njihovo osnaživanje i zapošljavanje u oblasti poljoprivredne proizvodnje – gajenje malina. Kroz osposobljavanje nezaposlenih OSI na seoskom području za konkretno radno mjesto –proizvodnja i gajenje malina, poboljšaće se stručnost tih lica i sva obučena lica će podići sopstvene malinjake.

Ciljne grupe su nezaposlena lica sa invaliditetom na seoskom području, koja se nalaze na evidenciji Biroa rada (3 iz Pljevalja i 3 iz Bijelog Polja).

Glavne aktivnosti su: organizovanje osposobljavanja 6 lica sa invaliditetom za konkretno radno mjesto za proizvodnju malina u vremenskom periodu od 4 mjeseca (2 mjeseca teorije i 2 mjeseca prakse), upošljavanje 6 lica na period od 4 mjeseca na konkretnom radnom mjestu i podjela po 300 sertifikovanih sadnica maline za sva osposobljena lica u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja i nakon realizacije projekta.

Bilbord

Partneri na projektu su NVO „Inkluzija“ i Biotehnički centar iz Bijelog Polja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 46,923.18 evra.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>