Ristan Pavlovic Jovana 04.09.Still002 Vijesti

Svečano dočekani prvačići u OŠ „Ristan Pavlović“


Zazvonilo je prvo školsko zvono u školskoj 2017/18 godini. Nakon ljetnjeg raspusta osnovci su danas u klupama. U dvorištu osnovne škole“ Ristan Pavlović“ u Pljevljima organizovan je prijem za učenike prvog razreda. Kao i svake godine, svečani prijem prvačića, bila je lijepa prilika da mališani upoznaju svoju školu i nove prijatelje u razredima, a i prilika za međusobno upoznavanje učenika s jedne i roditelja s druge strane.

Zamjenik direktora Borko Klačar istakao da je to prvi prag u životu, da ga probaju preskočiti sa srećom i radošću, jer će iz te škole stvoriti nove živote, karijere.

„Ovo je jedan od najradosnijih i najveselih dana tokom školske godine, uz dodjelu luča i prijem prvaka predstavlja jedan za nas najbitnijih događaja. Ponosni smo svi što vas ima ovoliko, što vas ima preko 70, koji ćete svoje buduće devetogodišnje školovanje nastaviti i završiti uspješno u našoj školi. Potrudićemo se svi od uprave, pedagoga, naših kolega koji će sa vama raditi, da se osjećate u našoj školi prihvaćeno, da se ostvare sve vaše želje i na kraju da uspjeh bude onako kako vi želite. Velika mi je čast  što mogu da vam se obratim i da vam dam podršku koja će vam trebati tokom školovanja a zajedno sa svojim drugarima i drugaricama, vašim učiteljicama, svi zajedni ćemo se potruditi da vam bude ugodno. Iako ste prvaci, danas ste u našoj školi slobodno mogu reći glavni i trudite se da u toku školovanja tako i ostane. Da vi budete na prvom mjestu a sve ostalo da bude podčinjeno tome“ – rekao je u obraćanju roditeljima i prvacima Borko Klačar, zamjenik direktora

Ristan Pavlovic Jovana 04.09.Still004

Ristan Pavlovic Jovana 04.09.Still005

Klačar je naglasio da je ove godine donijeta odluka da učenici ne biraju svoje učiteljice, već da se odjeljenja izvlače iz koverti  i tako  se odredi ko će učiti koje odjeljenje. Klačar je se zahvalio svim prisutnim, kolegama koji  su se potrudili da pripreme ovaj prikladan program i još jednom čestitao dobrodošlicu malim prvacima. Opština je i ove godine uručila paketiće prvacima i poželjela im sve petice iako predstvavnici opštine nijesu prisustovali svečanosti.

Vrijedni učenic su sa svojim učiteljicama i nastavnicima pripremili prigodan program a znatiželjni budući školarci su sa oduševljenjem posmatrali pjesme, igre i ples svojih budućih školskih drugarica i drugova.

Autorka: Čepić Ljiljana i Gogić Zorica, učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“ koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavod za zapošljavanje Crne Gore