Vanja Bosko Buha Prvaci 04.09.2017.Still002 Vijesti

Đaci prvaci krenuli u školu


Osnovna škola“ Boško Buha“u Pljevljima organizovala je priredbu za prvačiće, povodom početka školske godine. Direktor ove škole Albin Kondo poželio je mališanima i roditeljima puno uspjehau školovanju

„Mi smo se potrudili da napravimo mini predstavu, odnosno zabavu za naše prvake, naše mališane, kako bi smo im uljepšali ovaj trenutak, kako bi im ovaj prvi dan ostao u sjećanju. Moram da istaknem da smo jedina škola na teritoriji opštine Pljevlja, koja je besplatno dodijelila učenicima prvih razreda knjige.  Mislim da je to bio najbolji mogući potez za sve vas, bez obzira na socijalnu strukturu i mislim da je to najbolji poklon za učenike prvake, a opština Pljevlja dodijelila je skromne paketiće. Učiteljice prvih razreda i sve ostale učiteljice u razrednoj nastavi  su se takođe potrudile da učenicima prvih razreda doniraju poklone – rekao je Albin Kondo, direktor OŠ „Boško Buha“

Vanja Bosko Buha Prvaci 04.09.2017.Still003

Direktor je naglasio da je prvačića oko 40, odnosno jedno više od prethodne godine.

Učenici osnovci su zajedno sa svojim učiteljicama upriličili prigodan program za svoje nove školske drugare i drugarice. Kroz pjesmu, ples i recitacije pokazali su sve ono sto su prethodnih godina naučili, i na taj način pružili podršku i ohrabrenje prvacima za novi početak.

Vanja Bosko Buha Prvaci 04.09.2017.Still004

Nakon toga što su uručeni pokloni, usledilo je upoznavanje sa drugovima i učiteljicama. Đaci prvaci razdragano su otišli do učionica sa svojim učiteljicama.

Autorka: Čepić Ljiljana i Gogić Zorica: učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“ koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Final Thoughts

Overall Score 0