GORAN CEROVIC Sport

Cerović umjesto u Norveškoj takmiči se na „Deutchland Cup-u 2017″


Informacija iz Biciklističkog saveza Crne Gore
– Da li će neko u Crnoj Gori biti odgovoran što je aktuelnom drumskom Šampionu Crne Gore- Goranu Ceroviću- onemogućeno da učestvuje na Šampionatu Svijeta u Norveškoj-
Sada je sasvim izvjestno  da najbolji biciklista Crne Gore Goran Cerović neće nastupiti na  drumskom Šampionatu Svijeta  koji se u norveškom gradu Bergenu  održava 21. septembra 2017
godine- što je bio njegov najveći sportski  motiv.
Razlog je slijedeći:
Početak 2017. godine u crnogorskom biciklističkom sportu obilježen je navodnim edukativnim sastancima koje je vodio samozvani koordinator Gospodin Siniša Milidrag sa osnovnim  ciljem razbijanje  postojećeg Biciklističkog saveza Crne Gore. Sredinom februara ove godijne novoosnovani Biciklistički klub Džada,, podnosi prijavu i traži  inspekcijski nadzor  nad radom postojećeg Biciklističkog saveza Crne Gore navodeći da su- prilikom njegovog osnivanja 2015. godine- učinjeni određeni zakonski propusti.
 Inspektor za prosvjetu i sport Crne Gore  odbacuje prijavu BK,, Džade,, kao neosnovanu.
Da bi izbjegli- u mogućem postupku- arbitražu Upravnog suda Crne Gore- zvanični Biciklistički savez Crne Gore je  23. marta 2017. godine održao Osnivačku Skupštinu na koju su bili pozvani svi registrovani crnogorski Biciklistički klubovi.
Cilj je, takođe bio da se u  obnovljenom registracijom postupku  otklone svi mogući, eventualni nedostaci u registracionoj dokumentaciji BSCG i da ovaj postupak bude riješen na nivou sportskih institucija Crne Gore.
Dva dana kasnije, međutim,  uslijedilo je Rješenje Ministarstva sporta Crne Gore o brisanju  Biciklističkog saveza Crne Gore iz Regtistra sportskih organizacija Crne Gore na koje je-, zbog brojnih materijalnih propusta-  Biciklistički savez Crne Gore pokrenuo Upravni spor kod Upravnog suda Crne Gore.
Ohrabreni ovakvom odlukom Ministarstva sporta Crne Gore neki, uglavnom, rekreativni,  Biciklistički klubovi i biciklistički servisi-,četiri mjeseca poslije održane  Osnivačke Skupštone BSCG-  su 24. jula 2017. godine na Cetinju  održali svoju Osnivačku Skupšptonu i proglasili svoj BSCG.
Ne čekajući odluku Upravnog suda Crne Gore niti rješenje o upisu  svoga saveza u Registar sportskih organizacija Crne Gore  kod Ministarstva sporta Crne Gore- Gospodin Siniša Milidrag,- predstavljajući se  novoizabranim  Generalnim sekretarom, uz to ne čekajući ni pravosnažnost  rješenja Ministarstva sporta Crne Gore o brisanju postojećeg Biciklističkog saveza  iz Registra sportskih organizacija- isto dostavlja  Balkanskoj, Evropskoj u Svjetskoj biciklističkoj uniji čineći time iz, sebičnih razloga, veliku štetu ne samo crnogorskom biciklističkom sportu, već i crnogorskom sportu uopšte.
Ovo su ukratko bili razlozo što  se nije ostvario san aktuelnog Šampiona Crne Gore Gorana Cerovića da učestvuje na  drumskom Šampionatu Svijeta za 2017. godonu u Norvečkoj, jer  niko od odgovornih u crnogorskom sportu nije htio potvrditi da li je prijava za učešće aktuelnog drumskog Šampiona Crne Gore bila upućena od- za to -nadležnog Nacionalnog biciklostičkog saveza.
I tako danas smo dobili  vijest  da će Goran Cerović, umjesto u Norvešku, putovati u Njemačku  gdje će, sa neskrivenim ambicijama za dobar plasman učestvovati na finalnom  Deutchland Cup-u 2017 i takimičiti  se sa najboljim biciklistima Njemačke.
 ,,Jedva cekam start trke u Njemačkoj sa ambicijama  da popravim rezultat iz prosle godine. Nadam se plasmanu medju 10 najboljih i skok na Svijetskoj rang listi.
  Za moje do sada ostvarene rezultate  zahvalan sam  Opstini Pljevlja, njegovom  Sekretarijatu za drustvene djelatnosti na punoj podrsci, ali i Biciklističkom savezu Crne Gore , jer je sve pokušao da  mi obezbijedi učešće na Svjerskom Šampionatu u Norveškoj -izjavio je pred odlazak za Njemačku crnogorskiu šampion Goran Cerović.
Branko Hajduković