drugi-blok Vijesti

Vlada će naći model za drugi blok TermoelektraneVlada će naći model za realizaciju drugog bloka Termoelektrane (TE) i u slučaju da češka kompanija Škoda Praha, kojoj je povjerena njegova gradnja, ne usaglasi stav sa General Electricom i drugim partnerima, saopštio je premijer Duško Marković.

„Škoda Praha je angažovala General Electric kao mogućeg novog partnera. Mi strpljivo čekamo njihovu ponudu i ako ne dođe do usaglašenog stava između Škoda Prahe i General Electrica i drugih partnera, Vlada će naći model za realizaciju drugog bloka“, rekao je Marković nakon obilaska radova na gradilištu autoputa.

On je dodao da Vlada već ima i razmatra alternativne opcije u tom smislu.

„Gradnja drugog bloka TE je neupitna, ali ona mora biti zasnovana na investitoru koji je kredibilan i koji će biti u stanju da odgovori našim ekonomskim zahtjevima i ciljevima kada je u pitanju drugi blok“, kazao je Marković.

Pripremio, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Izvor: Vijesti


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “Vlada će naći model za drugi blok Termoelektrane

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>